Botaniska trädgården (Durban)


En av de äldsta trädgårdarna i Afrika är Botaniska trädgården i Durban , bruten 1849.

Ursprungligen fungerade försöksplatser som experimentella platser för odling av grödor, som används som matförråd av kolonisterna i Natal. Här odlade sockerrör, brödfrukt, akacia, flera arter av eukalyptus.

Idag är det område som hyser trädgårdar 15 hektar, där cirka 100 tusen arter av växter odlas. Till exempel finns i trädgården av magerrötter och orkidéhuset, det finns mer än 130 arter av palmer, många arter och underarter av orkidéer. Dessa växter är inte typiska för afrikanskt klimat, men den botaniska trädgården i Durban är inte bara livsmiljö för exemplar som kommit hit från andra länder.

Gardens "Durban" har sin egen logotyp, som visar den utrotningshotade växten - sydafrikanska encephalertos. Symbolismen verkade när kuratorn i trädgården var en självlärd botaniker - John Medley Wood, som upptäckte en ovanlig växt.

Användbar information

Botaniska trädgårdarna i Durban är öppna för besök varje dag. Öppettider på sommaren: från 07:30 till 17:15 timmar. Under vintersäsongen från 07:30 till 17:30. Inträde är gratis.

Du kan komma till trädgården på staden taxi eller på egen hand. För att göra detta måste du hyra en bil och flytta längs koordinaterna: 29.840115 ° S och 30.998896 ° E.