Old Port Waterfront


Om det tillämpas på staden kan du säga att han har ett hjärta, då är hjärtat av Kapstaden hans gamla hamn, Waterfront. Huvuddekorationen av hamnområdet i många år är Victoria och Alfred, en favorit turistmål.

Historia av den gamla hamnen

De första fartygen började förtöjning från den sydafrikanska kusten i mitten av 1700-talet, då det kommersiella East India Company representerat av Jan van Riebeeck grundade staden och hamnen i Kapstad (Cape Town) på Cape Peninsula. Under de närmaste två århundradena återuppbyggde hamnen inte, men när i mitten av 1800-talet förstörde en våldsam storm omkring 30 fartyg, bestämde cape guvernören, Sir George Gray och den brittiska regeringen att bygga en ny hamn.

Byggandet av hamnen i Kapstaden startades 1860. Den första stenen i byggnaden lades av den andra sonen till den brittiska drottningen Victoria, Alfred - därmed namnet på huvudgatan i distriktet. När tiden gick, kom ångfartyg för att ersätta segelbåtarna, guld- och diamantfyndigheter upptäcktes på invändigt kontinent, och lasttransporter på sjön var i stor efterfrågan. Fram till mitten av 20-talet tjänade porten i Kapstaden som porten till Sydafrika.

Men med utvecklingen av lufttransport minskar kvantiteten gods som transporteras till sjöss. Medborgarna hade inte fri tillgång till hamnområdet, ingen var inblandad i restaurering av historiska byggnader och byggnader, den gamla hamnen sjönk gradvis.

I slutet av 1980-talet ledde de kommunala myndigheternas och allmänhetens gemensamma ansträngningar till början av en fullständig återuppbyggnad av den gamla hamnen och installationen av en ny infrastruktur.

Idag fungerar hamnen i Waterfront som ett nöjescenter i staden, men fortsätter att acceptera små fartyg och fiskebåtar.

Old Port Waterfront idag

Idag i detta kustområde, där det bara var 30 år sedan fortfarande en oändlig gammal hamn, kokar det urbana livet: det finns många kaféer, restauranger och affärer, hotell i världsklass och sparsamma vandrarhem ligger. Det finns mer än 450 affärer och souvenirbutiker!

Nya byggnader ligger intill historiska byggnader, men absolut är alla byggnader viktorianska. Levande musik höras överallt, små cirkusföreställningar hålls. Att besöka sådana underhållningskomplex som en nöjespark eller ett akvarium av två oceaner kan ta en hel dag. Hundraåriga skepp är förtöjda längs vallen och inbjuder turister att bekanta sig med utrustningen hos ett gammalt havsfartyg.

Här är bryggan, varifrån färjan går ut på Robben Island. Du kan gå på en två timmars fascinerande promenad längs hamnen, och beställa också en helikopter och skapa din egen resväg.

Även vid en senare tid i närheten av den gamla hamnen är full av människor. Polisen är nästan osynlig, medan Waterfront anses vara en av de tryggaste områdena i staden. Till turistservice - ett informationscenter som tillhandahåller kartor och information om kommande evenemang, utbytespunkter, där du kan ändra valutan till en förmånlig takt.

Och erfarna resenärer tillsammans med souvenirer med utsikt över Taffelberget kommer från Sydafrika berömda South Rooibos te, som kan köpas i många butiker vid Waterfront, utan rädsla för att gå in i en falsk.

Hur kommer man dit?

Ta dig till vattnet från var som helst i Kapstadens kollektivtrafik , eller med hjälp av lokala taxistjänster. Den gamla hamnen i Waterfront ligger i stadens centrum, en kilometer från järnvägsstationen och ingår i de flesta promenader.