Kost utan salt och socker 14 dagar

En diet utan salt och socker är vanligtvis utformad i 14 dagar för att påbörja och påskynda alla metaboliska processer. Sådan mat tillåter kroppen att vänja sig att äta utan att använda salt och socker. Smakvanor hos en person ändras i två veckor, kroppen läker.

Dessutom är sådan mat lämplig för personer som är utsatta för utseende av ödem, mage och tarmproblem. Detta sätt att leva kan du hitta ett alternativ till salt, till exempel ersätta det med sojasås , örter eller citronsaft.

Diet utan salt och socker

Huvudprincipen för sådan näring är att alla rätter ska beredas utan salt och konsumtionen av socker är helt utesluten.

Till frukost är det bättre att äta en grönsallad sallad och en bit kycklingbröst.

För lunch rekommenderas också en bit kokt magert fisk eller kött, grönsaker.

Middagen är begränsad till antingen grönsaker eller kokt kött. Om så önskas kan du äta en omelett tillverkad av protein eller stallost med en låg fetthalt.

Det är nödvändigt att observera rätt dricksregim i hela kosten. Du ska dricka ett eller två glas vatten 20 minuter innan du äter.

Det rekommenderas att utesluta alla pickles, sylt, sötsaker och bakverk från kosten. Uteslut från menyn fett fläsk, lamm.

Det är värt att notera det En sådan diet rensar också och om du inte bara utesluter salt och socker, utan också bröd, kommer effekten att bli mycket mer märkbar.

Det noteras att om du följer denna livsstil i 14 dagar, kan du förlora upp till 8 kg överskott av fett, beroende på initialvikt.

Skada från en diet utan salt finns dock fortfarande. Om du använder denna typ av diet på sommaren hotar detta att brist i kroppen av vitala element. Det rekommenderas att dricka lätt saltat vatten flera gånger om dagen för att kompensera för kalciumbrist i kroppen.