Korrekt näring för viktminskning - meny och grundläggande principer

Korrekt utvald diet är en integrerad del av hälsa och gott utseende. Korrekt näring för viktminskning, vars meny är mycket varierad, kommer att bidra till att bli en lycklig ägare av en tunn och vacker figur på bara några veckor. Hur man organiserar en måltid med alla regler för att göra det användbart - användbar information för varje kvinna.

Principer för riktig näring

Eliminerar helt från kosten av feta och högkalorimat, menyn blir inte balanserad och korrekt. För att göra detta måste du följa flera viktiga rekommendationer som alla nutritionister i världen ger. Och detta är inte en fullständig uteslutning av mjölprodukter eller andra skadliga produkter, enligt populär tro. När allt kommer omkring måste även pasta förekomma i menyn på en person som övervakar sin hälsa.

Grunderna för rätt näring ser så här ut:

 1. Bråkig matintag. Portionen ska vara palmens storlek och antalet mottagningar, minst 5.
 2. Korrekt näring för viktminskning, vars meny är uppbyggd med användning av ett stort antal rätter, innebär att man bara tar med i kosten av de livsmedel som har ett högt näringsvärde. Det vill säga de där det finns en nödvändig komplex BZHU för kroppens fulla arbete.
 3. Räkna kaloriinnehållet i måltiderna och den dagliga kosten som helhet. Menyens näring beror på livsstilen.
 4. Minskar konsumtionen av granulat och sockerfett. Snabbmat, pajer, vareniki, dumplings och andra halvfabrikat - under strikt förbud.
 5. Mat rik på kolhydrater konsumeras till 12-00 per dag. Så sent på kvällen är det bättre att begränsa sig till grönsaker (förutom de som innehåller stärkelse) och frukter (förutom druvor, bananer och avokado).
 6. Överensstämmelse med vattenbalans. Den dagliga normen för att dricka är två liter, som inte innehåller vätska i de första rätterna, te, kaffe och andra drycker. Experter rekommenderar att man dricker ett glas vatten för en tredjedel av en timme före en måltid. Detta gör det möjligt för matsmältningssystemet att börja fungera och minska mängden efterföljande matintag.
 7. Menyn med rätt näring för att gå ner i vikt beror på att du kokar på ångad, kokt, bakad, stuvad och med en grill. Stekt, rökt och salt rätter är förbjudna.

Mat för rätt näring

Vissa är säkra på att genom att minska portionerna till palmens storlek kan du äta lite av allt, men det här är inte helt korrekt. Varje grupp av mat smälts på vår egen väg, medan att blanda dem med andra rätter kan leda till dålig matsmältning, och detta hotar ackumuleringen av nya fettceller på sidorna, buken och skinkorna. Dietister har utvecklat produktkompatibiliteten för korrekt matbord, som erbjuds nedan, hjälper till att förstå vilka produkter som kan kombineras och vilken layout som bör undvikas för att skydda sig från en uppsättning extra kalorier.

Att bekämpa överdriven kroppsvikt är inte skadlig för kroppen, du måste organisera en balanserad meny. Dietmat innebär inte en hungerstrejk och ett upphävande av vitala produkter. Tvärtom bör kosten vara balanserad och innehålla absolut alla grupper av proteiner, kolhydrater och jämn fett, men inte djur, men växt.

Användbar frukost - rätt näring för att gå ner i vikt

Den första måltiden är den viktigaste och viktigaste, vilken mättnad av kroppen med vital energi beror på nästa dag. Frukost för en bantningsmeny, som kan vara den mest mångsidiga, är byggd på konsumtionen av kolhydrater och proteiner. Det kan vara ångomeletter, kockost, med tillsats av torkade frukter, yoghurt, fruktsallader och till och med toast med flera skivor ost.

Rätt mat - lunch

Lunch är en av de viktiga måltiderna för människor som aktivt kämpar med irriterande centimeter på kroppen. Menyn på en dietmat innehåller kött eller fiskprodukter som är lagrade på ett mjukt sätt, lösbuljonger, grönsaksalat och flera skivor torkat helkornsbröd. Du kan komplettera middagen med fruktgelé eller en kopp grönt te.

En hälsosam middag - rätt näring

I motsats till den befintliga missuppfattningen är det inte nödvändigt att vägra middag, om du behöver bli av med pesky kilogram. Kvällen för viktminskning, vars meny presenteras nedan, låter dig undvika att fasta kroppen, där han börjar ackumulera all efterföljande mat, för att inte utsätta sig för stress av detta slag.

Middag för personer som går ner i vikt kan bestå av följande produkter:

Snacks på rätt diet för viktminskning

Det finns 5-6 gånger om dagen fulla måltider är mycket oönskade, så experter rekommenderar att man byter huvudmåltider med mellanmål. Snacks på rätt diet varierar. Fruktsalader, nötter, hemlagad yoghurt (utan tillsats av socker, sylt, sylt osv.), Squash eller rödbeta kaviar med en skiva toast, torkat bröd med en skiva med mager ost, fruktgelé, etc.

Dietary recept för viktminskning

Bland alla olika bakverkstorlekar som kan och bör ingå i menyn för viktminskning finns det de som kan diversifiera kosten. Många gör misstaget att äta samma typ av mat varje dag. För det första är det inte humant med hänsyn till kroppen, och för det andra - det blir snabbt tråkigt, så recepten för riktig näring för viktminskning bör vara så varierad som möjligt.

Dietrecept från stugaost

Ett av de enklaste men välsmakande recepten, som ligger till grund för stallost, kan betraktas som syrniki med kli. Förberedelsen av denna maträtt tar inte mycket tid, och smaken kommer inte att ge plats åt den klassiska versionen.

Ostdumplings med kli

ingredienser:

preparatet:

 1. Raisiner tvättas noggrant och hälls med kokande vatten. Efter en händelse en halvtimme, dränera vattnet och torka russinerna.
 2. Stuga ost slipa med en gaffel, bli av med alla små klumpar.
 3. Tillsätt kli, ägg och ångad russin till stugaosten, varefter vi noggrant blandar degen för ostkakorna.
 4. Mjölkostar från ostmassa recept, som du redan vet, stekt i en non-stick stekpanna, med tillsats av vegetabilisk raffinerad olja.

Dietary recept från kycklingbröst

Kycklingbröst är den mest magra delen av kycklingkroppen, därför är det vanligt att använda den här delen i de flesta kostuppskrifter. Den felaktiga uppfattningen att alla kalorier recept är mindre välsmakande, detta kommer att visa en maträtt från bröstet, bakat i ugnen med hallon, honung och senap.

Kycklingfilé i ugnen - dietrecept

ingredienser:

preparatet:

 1. Mala björnen.
 2. Vi skär bröstet i långa band, inte mer än 10 mm tjocka.
 3. Vi knådar i en djup tallrik bär, senap och honung.
 4. Kycklingpeppar, salt och rulle i kli mjöl.
 5. Smaka lätt bröstet på en hetpanna.
 6. Baka i ugnen vid 200 ° C i 10 minuter.
 7. Vi serverar kycklingen tillsammans med bärsås.

Kostsallader - recept för viktminskning

Det finns många lätta rätter, både när det gäller kalorier och matlagning. Till exempel, en dietsalad med squids vars recept kommer att erbjudas nedan har ett högt näringsvärde tillsammans med ett lågt kaloriinnehåll, vilket gör att det kan inkluderas i menyn för personer som aktivt kämpar för övervikt. Bland ingredienserna finns inte en som skulle anses vara dyr.

Lågkalorinsallad med bläckfisk

ingredienser:

preparatet:

 1. Ägg kokar hårt.
 2. Filé av bläckfisk är skuren i remsor.
 3. Kylda ägg skärs i kuber.
 4. Lök skuren i halva ringar.
 5. Bland yoghurt med senap och tillsätt salt, kryddor efter smak.
 6. Vi förbinder squids, ägg och lök i en salladsskål och vattnar dem med en dressing.