Konserverad lingonberry i ugnen

Lingonberry är en buskig växt med förgrenade upprättstammar och en krypande rhizom från lyngfamiljen. Den växer i löv- och barrskogar på torvmossar. Kulturella former är också kända, tyvärr är denna jordbrukskultur ännu inte utbredd i post-sovjetiska rymden. Under tiden är lingonberries inte bara en vind för växtbaserad medicin, eftersom den innehåller mycket ämnen som är användbara för människokroppen. Dessutom är lingonberry inte bara användbar, men också en mycket utsökt bär. Vanligtvis tranbärbär ripen i september-oktober, mörkerna bär från rosa till rubinröd. Smaken av blåbärsbären specifika, sura, sötbitiga, lite astringent. Många samlar gärna frukten av tranbär och skördar dem för vintern i olika former.

Hur bäst kan man lagra lingonberries?

Cowberry bär perfekt bevaras även i fräsch form, utan behandling på grund av den bensoesyra som finns i dem (vilket är ett effektivt konserveringsmedel i sig). En annan ko kan gnidas med socker, förbereda kompott, sirap, gelé och sylt. Du kan laga våt blåbär eller stuvad (ånga) i ugnen eller i ugnen - dessa recept är de äldsta.

Köp (eller samla) bär på beprövade platser. Eftersom cowberry enkelt absorberar radionuklider, när du köper, be om ett intyg om överensstämmelse.

Recept för ångad blåbär i ugnen

Låt oss räkna ut hur man ångar blåbär i ugnen. Vi lagar persilja tranbär enligt ett gammalt ryskt recept. De torkade bären, tvättas och torkas naturligt somna i en gryta, som vi placerar i en ugn eller en uppvärmd, men redan kyla rysk ugn i 2-3 timmar (du kan lätt öppna ugnsluckan). I en kylugn kan du hålla upp till 5 timmar.

Sedan sätter vi tranbär i steriliserade burkar och täcker dem med plastlock. Kall för lagring av persilja tranbär är ett valfritt men önskvärt tillstånd. Under den kalla årstiden av den skördade persiljan kan tranbär tillagas utsökt vitaminbärsfrukt med tillsats av en liten mängd socker.

Tomlen Cowberry

Cowberry vi sorterade och tvättades noggrant, varefter vi lägger ut för att torka på linne. Rent tvättade burkar steriliseras med ånga från munstycket i en kokande vattenkokare. Vi fyller burkarna med bär till toppen, vi täcker med metall eller glaslock. En del av bären ska vara redo att fylla burkarna till toppen, eftersom de kommer att släcka sig när de försvinner.

I ett bassäng (eller en stor panna) sätter vi en handduk eller en trasa, vi exponerar banker och häller vatten på "axlarna" till bankerna. Sätt försiktigt bäckenet på elden.

När vattnet i kastrullen kokar långsamt, minskar bären i burkarna i volymen (de börjar smälla, det vill säga värme, ge juice och lösa sig). Tja, jag påminner dig om att du måste stänga dem med glas eller metall flyttbara lock. När bären har avgjort, lägg till färska. Denna procedur upprepas tills fler bär inte kan passa. Bär bör vara helt täckt med juice, men koka upp innehållet i burkarna behöver inte (annars kommer vitaminerna att bryta ner).

Vanligtvis varar denna process inte mer än 40 minuter. Mycket beror på burkarna, kapacitet och storlek på burkarna (lämpligaste burkar från 0,25 till 1,0 liter).

När tranbär är tillräckligt protomilas, ta bort burkarna från bäckenet och täcka med capron lock och kyla. Bären kommer att lösa lite mer - det här är normalt.

I vinterns vårperioder diversifierar sådana korgar seriöst ditt bord, håller immunitet på önskad nivå.