Professionell utbrändhet

Att jobba med människor är både trevligt och svårt samtidigt. Å ena sidan behöver en person utbyta information, känslor, tankar. Men å andra sidan, ibland, från kommunikation kan en person allvarligt bli trött. I det senare fallet kan sådan utmattning bli kronisk, vilket är början på professionell utbrändhet.

Doktor, vad är det för fel med mig?

Så vända dig till dig själv, känna din andedräkt, känslor, humör ... Kör igenom punkterna nedan och sätt mentalt ett fält där du tror återspeglar kärnan i ditt nuvarande tillstånd:

Det här är de viktigaste tecknen på professionell utbrändhet. Vid observation av liknande symtom är det bättre att söka hjälp från en psykolog, eftersom det är omöjligt att självständigt avstå från burnout-syndromet. Ja, som ett alternativ, kan du ta en semester brådskande och tillbringa två veckor "vid havet, vid det blå havet." Solen, enligt psykologer, hjälper till att hantera stress och trötthet. Men om det inte finns någon sådan möjlighet, och du är tvungen att fortsätta att fortsätta arbeta, lämnar företaget med uppsägningen, var god, till en kamratspecialist. Du behöver från tre till sju sessioner, som består av speciell träning och övningar, och där - hejdå trötthet!

Bättre förebyggande än botemedel

De frekventa orsakerna till professionell utbrändhet på jobbet är överdriven känslighet, initiativ och en långvarig frånvaro av ledighet. Det är nödvändigt att veta hur man ska hantera professionell utbrändhet, och ännu bättre hur man undviker det. Låt oss börja i ordning.

  1. Medan du kommunicerar med personer på jobbet, försök att utöva behärskning och skydda din "emotionella reserv". Speciellt är vi föremål för känslomässig förödelse som visar negativa känslor, till exempel diskuterar sladder och intriger i laget, eller en speciell obehaglig person. Innan du gör det, tänk om det är så viktigt och om det är värt att slösa bort tid och energi.
  2. Överdriven satsning i arbetet lovar inte dig något bra, när det gäller fysisk hälsa. Ta inte på dig, förutom ditt eget arbete, också någon annans, och tro att du bara kan göra det kvalitativt. I slutändan lär du dig att delegera och du kommer att se att du har en extra minut att dricka kaffe och titta igenom din favoritmagasin.
  3. Och slutligen, om semestern. Du måste vila, och du måste göra det rätt. I två dagar kommer du inte att bli av med trötthet och irritation. Din vila ska vara i tio dagar, åtminstone, och det ska vara kvalitet. Tänk på hur länge du tog en hel semester och gick någonstans, var du är väldigt bra, och med någon som är mycket kära för dig? Förmodligen har din tid kommit och det är dags att ändra situationen.

Överensstämmelse med alla ovanstående kommer att vara ett effektivt förebyggande av professionell utbrändhet.

Din kunskap, erfarenhet och färdigheter bör uppskattas fullt ut. Otillfredsställelse med ditt arbete, löner och brist på karriärtillväxt, leder oundvikligen till emotionell utbrändhet på jobbet. Du kommer att uppleva konstant missnöje och vrede, ständig stress. I det här fallet kan du bättre byta jobb, för att du måste respektera dig själv och känna ditt eget värde.