Kanderad frukt från mandarinskorpor

Många av oss älskar mandariner, men säkert vet inte alla att inte bara köttet är lämpligt för att äta. Ansökan kan också hittas för skorpor. Och delikatessen blir väldigt gott. Vi föreslår att du förbereder kandade frukter från mandarinskorpor, och vi hjälper dig med detta. Ärendet är säkert noggrant, men resultatet är värt det. Om de kandade kanderade frukterna ofta är för torra och färgen är förmodligen där, är de hemlagade godisna saftiga, doftande och i sin kvalitet kommer du att vara 100% säker.

Hur man gör kandad frukt från en mandarin hemma?

ingredienser:

beredning

Innan beredningen av kandad frukt tvättas skorpor av mandariner grundligt och skärs sedan i små rutor eller ränder. Fyll sedan dem med vatten vid rumstemperatur och blöt i 3 dagar. Samtidigt måste vattnet bytas varje dag i 3 gånger. Därefter släpps vattnet i vilket skorporna slogs samman, och i stället lägger vi till vatten för sirap vid beräkningen av 100 ml för 250 g skorpor, släckas, koka och koka i ca 10 minuter , omröring. Nu kan skorpan filtreras och tillsätts socker till vätskan och koka tills tjock, omröring så att sirapen inte brinner. Den mottagna massan fylls i med jordskorpor och vi lämnar i 10-12 timmar, så att de impregneras. Därefter sätter vi dem på elden igen och plågar dem för att de ska koka. Kasta skorporna igen i en kolv, så att den återstående vätskan kommer att glida. Vi lägger tangerinerna kandade frukter på ett bord eller bakplåt med ett jämnt tunt skikt, så att de torkar ut. Vanligtvis på en dag är den läckra redo. Den kan användas i ren form, eller den kan användas vid bakning.

Candied mandariner från mandarin skinn - express recept

Det föregående receptet för att göra kanderade frukter är underbart, men kräver tålamod och tid. Om du vill göra allt snabbt, är nästa recept för dig.

ingredienser:

beredning

Skala högen i en kastrull, häll i vatten (ca 1,5 liter), sätt på eld, koka och koka i 10 minuter. Kasta skorporna i en kolsyrare, skölj dem under rinnande vatten och häll igen vatten med tillsatsen av en halv tesked salt. Salt behövs för att avlägsna bitterheten från skorporna. Koka upp, koka igen i 10 minuter, skölj och tredje gången upprepas proceduren. Därefter kastas skorpan tillbaka till kolven och skärs i inte mycket tunna strån eller helt enkelt godtyckligt uppdelad i bitar. I pannan häll ut sockret, tillsätt ett glas vatten, koka upp. Nu lägger vi skalen i sirapen och koka till nästan fullt kokande. Skinnstycken ska bli nästan genomskinliga. Nu när de kanderade frukterna är nästan klara, slänger vi dem tillbaka i kolven och släpper sedan bort siraprester. Du kan rulla dem i socker eller pulveriserat socker och torka dem. För att göra detta kan du helt enkelt lämna dem öppna i luften, och du kan lägga dem på en bakplåt och lägg i en varm ugn i ca 30-40 minuter.

Du kan också förbereda kanderade frukter från mandariner för framtida användning: du kan sterilisera burkar och kanderade frukter i dem, täcka dem med lock och håll i kylskåp. Och använd det själv på egen hand. Förresten, sirap har inte heller bråttom att hälla, det kommer att göra en utmärkt impregnering för kakor.

Kanderade frukter kan endast framställas av mandarinskorpor, och du kan göra olika, och använda skorporna av någon citrus: apelsin och citron och grapefrukt är lämpliga. Varför goda saker försvinner, om du kan laga en så god behandling!