Galleri av Frank Meisler


Även om du inte är en sann beundrare av konst, rekommenderar vi starkt att du besöker en plats som helt och hållet vänder dig till begreppet "skulptur" och gör det annorlunda i denna konstform. Detta är galleriet av Frank Meisler, som ligger i konstnärskvartalet i Old Jaffa. Detta namn är allmänt känt i de bohemiska kretsarna i många länder i världen. Varje sitt arbete framkallar otroligt entusiasm, fascinerar och fascinerar.

Lite om skulptören själv

Frank Meisler föddes i Polen 1929. När pojken var 10 år hade han tur att bli en av deltagarna i "Kindertourport" -programmet, tack vare vilket cirka 10 000 judiska barn räddades genom att transportera dem till Storbritannien.

Efter skolan ville Frank gå in på Konsthögskolan, men det fanns ingen högre utbildning, så den unga valde University of Manchester, där han gick in i arkitekturfakulteten. Detta gjorde det möjligt för honom att bättre avslöja den befintliga talangen och kombinera en oklanderlig konstnärlig smak med praktiska arkitektoniska färdigheter. Maisler visade slående framsteg i studier och omedelbart efter utbildningen inbjudits till en grupp arkitekter som arbetar med designen av Londons Heathrow Airport. Men passion för konst råder fortfarande.

Idag är galleriet av Frank Meisler inte bara i Israel , men också i andra länder i världen. Några av hans verk utställs i New York, Frankfurt, Bryssel, Kiev, London, Moskva, Miami. Den legendariska skulptören är känd inte bara för original galleriutställningar. Hans skulpturer pryder de största städernas centrala gator. Bland de mest populära av dem är:

Det här är inte hela listan med skulpturer, som har blivit en riktig dekoration av dussintals städer. Och det är inte bara världshuvudena. Frank Meislers verk är i gallerierna och på gatorna i Kharkov, Kaliningrad, Dnepr, San Juan osv. Med tanke på denna obegränsade internationella popularitet är det inte svårt att föreställa sig att Meislers utmärkelser inte heller kan räknas.

Bland de många beställningarna, medaljer och koppar är skulptören särskilt stolt över två speciella dokument. Den första är ett certifikat som bekräftar medlemskap i den ryska konstakademin. Och den andra - en ovanlig ordning från Londons myndigheter, som ger Frank Meisler "medeltida" privilegier, nämligen rätten att simma fri under alla Londons broar och möta behovet av någon av gatorna i den engelska huvudstaden. Naturligtvis är det osannolikt att Meisler en gång kommer att dra nytta av dessa preferenser, men har en stor humoristisk känsla skådespelaren uppskattade denna pris med värdighet.

Vad ska man se i Frank Meislers galleri?

Den israeliska skulptörens verk utmärks inte bara av filigrenstudien av varje enskild detalj och den raffinerade stilen utan också av ett helt unikt sätt att tolka bilder. En gång i galleriet av Meisler ser du många bekanta karaktärer. Här finns Sigmund Freud, Rembrandt, Picasso, Van Gogh, Vladimir Vysotsky, kung Salomo och många andra.

Varje författare visar varje figur på ett originellt sätt, som subtilt betonar vissa egenskaper hos personligheten. En obligatorisk egenskap hos nästan alla skulpturer är en humoristisk undertext. Undantaget är religiösa verk och de som är kopplade till "sjuka" för författarens tema - folkmordet för det judiska folket.

Meisler har bland annat etablerat sig som en begåvad judisk formgivare. Han lyckades presentera en sådan allvarlig ortodox religiös ström i ett ljust, diskret ljus.

Galleri Frank Meisler i Jaffa är inte helt vanlig. Alla skulpturerna är interaktiva, var och en med sin egen "hemlighet". Individuella delar kan flyttas, öppnas, vändas över.

Det är omöjligt att inte notera den harmoniska kombinationen av färger i Franks verk. Alla ser mycket representativa och eleganta ut. Det handlar om material som används för att skapa skulpturer. Dessa är speciella legeringar av guld, silver och brons samt halvädelstenar.

Utställningar som presenteras i galleriet Frank Meisler, är inte till salu, men du kan köpa en skulptur för att beställa. Naturligtvis blir det inte billigt. För att förstå hur mycket det är tillräckligt att säga att statsledarnas och världsledarnas arbete normalt beställer från en berömd mästare för en original grattis till olika fester i elitkretsar. Och bland de berömda samlarna av den "skulpterade maestro" är Bill Clinton, Luciano Pavarotti, Stefi Graf, Jack Nicholson.

Information för turister

Hur kommer man dit?

Galleri Frank Meister ligger i den södra delen av Tel Aviv , i hjärtat av Forntida Jaffa vid 25 Simtat Mazal Arie.

Med bil kan du nå HaTsorfim. Vid 150 meter finns flera parkeringsplatser (nära Abrasha parken).

Om du reser med staden med kollektivtrafik, kommer bussar nr 10, 37 eller 46 att passa dig. Alla stoppar inom en radie på 400 meter från Frank Meislers galleri.