Kan jag dricka efter träning?

Tillsammans med svett, som utsöndras aktivt under fysisk ansträngning, förlorar vi inte bara sönderfallsprodukterna utan även användbara mineraler och salter som finns i blodplasman. Dessa förluster måste fyllas på med vatten, och även om användningen av dess förbrukning är en stereotyp som har blivit invecklad i våra huvuden, kommer vi nu att försöka förmedla inte bara fördelarna, men den vitala nödvändigheten av att vatten bryts.

Kan jag ...?

Varje trainee frågar sig själv, tränaren och det globala nätverket en trivial fråga - kan man dricka efter träning, vilket tyvärr inte alltid kan bli ett kompetent svar.

Först inser du att du behöver dricka inte bara efter träning utan också i tid.

Att förbruka vatten under klasserna ökar vår arbetsförmåga , och om du dricker kolhydratlösning skyddar du dig också mot blodsockernedsfallet och därmed en kraftig ökning.

törst

Det visar sig att törst inte är precis rätt indikator på vårt behov av vatten. Medan vi känner det (och vad vi ska säga det ibland märker vi inte den här känslan), kroppen har redan förlorat en betydande mängd fukt. Därför rekommenderas att du dricker vatten oavsett törst, med lika stora mellanrum. Snart kommer du att vänja dig vid denna känsla av vatten i magen.

Vad ska man dricka?

Om vi ​​med tanken att ständigt bära en flaska vatten med dig redan försonat, låt oss prata om vad du ska dricka före och efter träning.

National Association of Sports Trainers rekommenderar att du äter 3 koppar vatten (ca 700 ml) 2-3 timmar före träning och 20-30 minuter före sessionen, drick en annan kopp.

Under lektionerna är det bäst att dricka rent stillvatten eller 7% kollösning. När det gäller vad som är bättre att dricka efter träning, så här har du ett större val och bör styras av syftet med dina studier.

  1. När du mäter är det bättre att dricka vatten, eftersom det inte innehåller kalorier och normaliserar bara vattenbalansen.
  2. Om du går ner i vikt, kommer fruktjuicer att passa dig. De kan också bli berusade innan träning, istället för ett mellanmål.
  3. Vad du behöver dricka efter två timmar efter träning är en separat sak. Amerikanska forskare rekommenderar att fylla balansen mellan kolhydrater och proteiner genom att dricka kakao. Även denna dryck kan ersättas med mjölk.

Om du inte ger din kropp tillräckligt med vätska riskerar du att vara "svullet" från svullnad. När något saknas i kroppen börjar det bli uppskjutet "i reserv". Således kommer vatten att ackumuleras i dina vävnader under huden, vilket ser väldigt oattraktivt ut.