Chills i tidig graviditet

Inte alla kvinnor vet att kyla kan vara en av de första tecknen på en intressant situation. Och ändå reagerar den framtida moderens organism ibland på den uppfattning som har ägt rum. Mer detaljer om varför frysningar inträffar under graviditeten i de tidiga stadierna, vi idag och pratar.

Kan skaka under tidig graviditet?

Nästan strax efter ägglossningen börjar kvinnor som planerar ett barn att noggrant övervaka de signaler som deras kropp ger. Under deras uppmärksamhet är bröstkörtillståndet, smakpreferenser, generellt välbefinnande. När, under graviditeten i de tidiga stadierna, uppmärksammar den kommande mamman att hon skakar, så är denna budbärare oftast ansedd som ett tecken på en börjanköld. Men detta fenomen har en annan, mer glädjande förklaring. Som du vet, före ägglossningen stiger den basala temperaturen, förklaras detta fenomen av ökningen av progesteronhalten. Vid en misslyckad graviditet minskar nivån av detta hormon, och följaktligen faller indexen av rektalt uppmätt temperatur snabbt. Vanligtvis sker detta en dag eller två före menstruationens början. Om ägget och spermiernas värdefulla möte har ägt rum, kommer nivån av progesteron inte att minska, utan tvärtom börjar den öka i proportion till tiden. Följaktligen kommer basaltemperaturen att hållas vid en hög höjd (över 37 grader). Mycket ofta, mot bakgrunden av hormonella förändringar i framtida mammor, tillsammans med basalen, ökar den totala kroppstemperaturen något. Som ett resultat noterar de att de rysar, men det är inte värt att oroa sig - när graviditeten är tidig anses detta fenomen som en norm.

Ett liknande tecken på en intressant situation kan förekomma av flera andra skäl. Till exempel är detta fenomen ofta utsatt för speciellt spännande framtida mammor: de som diagnostiseras med vegetovaskulär dystoni eller kvinnor med högt blodtryck. Även frysningar under graviditeten i tidiga termer kan störa mumier, vars kropp känner av en akut brist på vitaminer och spårämnen.

Naturligtvis kan vi inte utesluta en mindre gynnsam utveckling av händelser, särskilt temperaturen och frossa i de tidiga stadierna av graviditeten kan också indikera att en förkylning uppstår. Ökad mottaglighet av förväntade mammor till virus och bakterier beror på det faktum att att efter fertiliseringen faller immunförsvaret hos den kvinnliga kroppen så att avstötningen av fosterägget inte uppstår .

Så vi fick reda på att svaret på frågan, om det kan skaka i början av graviditeten, är definitivt positivt. Men, tyvärr, ibland, som föreföll närmare mitt i första trimestern av frysningar, kan vara ett sekundärt tecken på en frusen graviditet. Vanligtvis uppträder detta symptom 1-2 veckor efter fostretavverkning och indikerar kroppens berusning. Ofta i sådana fall är frossa tillsammans med smärta, blodig urladdning, en signifikant temperaturökning.