Kort för barns utveckling

Alla unga föräldrar tar hand om den fysiska och intellektuella utvecklingen hos deras nyfödda barn och är angelägna om att hålla jämna steg med sina kamrater. För detta behöver barnet ägna mycket tid och regelbundet hantera det på olika sätt.

Idag kan mammor och pappor inte uppfinna något självständigt, men använda en av de många metoderna för tidig utveckling, speciellt utvecklad av professionella psykologer, läkare och lärare. De kan ha olika former, men de mest tillgängliga för barn är utvecklingskort, med vilka pojkar och tjejer lär sig ny information på kortast möjliga tid.

Sådana kort för barnets utveckling används i både inhemska och utländska specialisters arbete. I den här artikeln kommer vi att berätta för vilka tidiga utvecklingssystem som använder visuella hjälpmedel av detta slag och hur de kan användas med barnet.

The Glen Doman Method

De mest populära korten för barnutveckling sedan födseln är utvecklad av den amerikanska neurokirurgen Glen Doman. Hans metod bygger på principen om att små barn börjar uppleva världen runt dem med hjälp av hörsel- och visuella analysatorer.

På alla kort av Glen Doman för utveckling av ett barn i ett år med stora röda bokstäver skrivna ord som har en särskild betydelse för honom - "mamma", "pappa", "katt", "gröt" och så vidare. Det är med dessa enklaste termer att det rekommenderas att börja träna. Alla ord som visas till barnet är indelade i flera kategorier - grönsaker, frukter, mat, djur och så vidare.

Äldre barn måste redan visa kort som inte bara visar ord, men också bilder. Användningen av fördelar av detta slag i lektioner med smulor är inte längre riktad mot dess känslomässiga svar, som i det föregående fallet, men till utvecklingen av logiskt tänkande.

Dagliga övningar med kort utgör ett tydligt förhållande mellan ordet och den visuella bilden, vilken enligt neurosurgen främjar en smidig övergång till efterföljande läsning. Barnet, trots sin unga ålder, lär sig genast att uppfatta hela ord, snarare än enskilda bokstäver, som de flesta andra specialister föreslår.

Dessutom betalar Glen Doman uppmärksamhet och siffror. Han tror att det är mycket lättare för barnen att uppfatta inte abstrakta bilder som inte betyder något för dem, men ett visst antal symboler. Det är anledningen till att träning av kontot i hans metod används visuella hjälpmedel med röda prickar på dem i en viss mängd.

Glen Doman kort är utformade för att utveckla ett barns aktiva tal, minne, logiskt och rumsligt-figurativt tänkande, koncentration och andra färdigheter. Hans visuella material är i stor efterfrågan bland unga föräldrar, så i bokhandlare och barnaffärer är det ganska dyrt. Här finns ingenting att oroa sig för, eftersom korten för barnets utveckling lätt kan tillverkas med egna händer, helt enkelt genom att skriva ut dem på tjockt papper på en färgskrivare. Alla nödvändiga filer för detta kan enkelt hittas på Internet.

Andra tekniker

Det finns andra metoder för att utveckla minne och andra färdigheter för småbarn, där specialkort används, nämligen:

  1. Metod "100 färger" - färgade kort för barn från födseln.
  2. "Skylark English" - en teknik för att undervisa engelska språkkrummar från det ögonblick de utger det första ordet upp till 6-7 år.
  3. "Vem eller vad är överflödigt?" - Kort för utveckling av ett barn i åldern 2-3 år och andra.