Toppklädsel av jordgubbar i augusti efter beskärning

Under den sista månaden på sommaren är det nödvändigt att utföra mycket arbete med vård av växter. Men skörden nästa år blir rik. Att lägga jordgubbar i augusti efter beskärning är en sådan övning.

Det bör noteras att gödselmedel inte appliceras på den fyraåriga busken, eftersom nästa år blir det sista för anläggningen.

Vilken typ av gödsel att göra under hösten under jordgubbar?

Oftast används i augusti organiska gödselmedel för jordgubbar som gödningsmedel. Enligt trädgårdsmästare är de det bästa valet, eftersom de är kvalitets- och miljövänliga. Men det bör noteras att alla deras fördelar bara kommer att avslöjas om de används korrekt. Det är möjligt att särskilja sådana typer av organiska gödningsmedel:

Mineralgödsel för jordgubbar är inte mindre användbara. Liksom den tidigare typen av gödningsmedel har de sina fördelar och nackdelar. Om det är omöjligt att få organisk gödning, köper affären mineralgödselmedel. De innehåller de näringsämnen som växten behöver. Det är bäst att använda komplexa gödselmedel som innehåller magnesium, kalium, fosfor, kväve. De tas in när man planterar jordgubbar på en ny plats.

Att lägga jordgubbar efter beskärning av blad görs med en lösning av vatten blandat med träaska. Det behöver bara tillsätt 30 gram kaliumgödningsmedel. Om du sprayar dem med buskar, kommer jordgubbarna att betala en bra skörd på ett korrekt sätt nästa år.

Vilket gödselmedel som ska hämta under hösten under jordgubbar löser varje trädgårdsmästare individuellt. Det viktiga är inte att glömma honom alls. Det spelar ingen roll. Kommer jordgubben att transplanteras eller förbli på gammal plats, är det nödvändigt att utfodra innan vintern är obligatorisk.