När börjar illamående under graviditeten?

Från det ögonblick av befruktning och infästning av embryot i kroppen börjar en kraftfull hormonell omstrukturering, vars uppgift är att förbereda kroppen för bärande och förlossning. Bland de "biverkningarna" av denna omstrukturering är en toxicos av graviditet, vars huvudsakliga manifestation är illamående.

När uppstår illamående under graviditeten?

I regel utvecklas toxicos hos en gravid kvinna till 6-7 veckor från den första dagen av den sista menstruationen. Detta beror på det faktum att det är just nu i kroppen att det maximala hormon som är ansvarigt för graviditetens utveckling ackumuleras. Men ibland finns det illamående i graviditeten före förseningen. Detta kan bero på ett våldsamt hormonellt svar på början av uppfattningen. I vissa fall är en sådan toxicos mer uttalad och är svårare.

Det bör noteras att symptomen på toxicos ibland är ovanliga. Till exempel är illamående inte på morgonen, men på eftermiddagen eller till och med före sänggåendet. Många framtida mammor markerar det här tecknet, men associerar det inte med graviditet, tills det finns en fördröjning. Vissa kvinnor märker inte ens någon toxicos.

När uppstår illamående under graviditeten?

Naturligtvis är toxicos i kvinnans liv inte den trevligaste tiden, men för att hon vill veta när illamående kommer att passera under graviditeten. Typiskt varar toxicosen inte mer än 2-4 veckor, med 12 veckor kvarstår det inte ett spår. I patologiska fall kan toxicos vara upp till 16 veckor, men detta är extremt sällsynt, och sådana typer av toxicos behandlas medicinskt.

Hur man klarar av illamående?

Varje gravid kvinna finner sina sätt att bekämpa giftos. Syrd, en lätt frukost i sängen, minimera irriterande faktorer, såsom skarpa luktar, tvätta med kallt vatten. De flesta av dessa metoder minskar någonting illamående, men bara tiden kan helt lindra toxiciteten - du måste vara tålmodig och vänta på andra trimestern.

Orsakerna till illamående i graviditeten är ganska naturliga - kroppen förändras, nya hormoner släpps, kvinnan anpassar sig till moderskapet. Allt detta innebär ett helt komplex av symptom. Psykologer rekommenderar: att bli av med giftos, så snart som möjligt för att acceptera ditt nya tillstånd och börja med att uppriktigt glädja sig i framtida moderskap. I det här fallet återkommer illamående hos gravida kvinnor snabbt.