National Parks of Malaysia

Malaysia är inte bara moderna storheter, arkitektoniska monument och originalkultur. Landet kan också skryta av sin exotiska natur och mångfalden av flora och fauna. På Malaysias territorium koncentreras ett stort antal nationalparker, var och en är en slags microworld. Det är därför som turister som vill lära känna detta underbara land bättre bör inkludera att besöka sina lokala reserver i sin resa.

Lista över National Parks of Malaysia

Nästan tre fjärdedelar av området i detta tillstånd faller på skogar, med de flesta av dem - jungfru. Tack vare detta är Malaysia bland de länder som gör ett möjligt bidrag till skyddet av miljön för hela jorden. Flera hundra arter av däggdjursdjur, tiotusentals blommande växter, tusentals fiskarter och ett stort antal ryggradslösa djur och mikroorganismer har registrerats i de lokala naturskyddsområdena.

Hittills har följande parker i Malaysia nationell status:

På naturskyddsområdena observerar turister livet av apa-näsor, malaytigrar, Sumatran-noshörningar eller orangutanger. I nationalparkerna i Malaysia kan du också delta i dykning , forsränning, bergsklättring, vandring och andra utomhusaktiviteter.

De mest intressanta nationalparkerna i Malaysia

Området för alla lokala reserver är väsentligt annorlunda, men storleken här är långt ifrån huvudämnet. Turist popularitet av varje reserv bestäms av dess betydelse, rekreationsfaciliteter och transport tillgänglighet. Så innan du är de av dem som blev kär i landets gäster mest:

 1. Taman Negara. Det är den mest kända nationalparken i Malaysia. På ett område på mer än 434 000 hektar växer tropiska träd, vars höjd kan nå 40-70 m. Parken är också känd för den högsta kabelbanan i världens Kanopi-Walkway, belägen på en höjd av 40 m över havet.
 2. Bako . En av Malaysias vackraste nationalparker är begravd i tropiska och dipterocarp skogar. Även i en sådan liten nationalpark i Malaysia som Bako finns det 57 arter av däggdjur, 22 fågelarter, 24 arter av reptiler och amfibier. Stora djur representeras av orangutanger, gibbons och noshörningsfåglar.
 3. Malouda. Till skillnad från andra reserver i Sarawak består parken av en låglänkt torvmosseskog. De täcker 10% av sitt område och används främst för jordbruk och skogsavverkning.
 4. Nationalparkerna i Mulu och Niah i Malaysia är kända för grottor och ett stort antal karstformationer, omgivna av täta tropiska skogar. De mest besökta av dem är Sarawaks grotta, som ligger i grottan Lubang Nasib Bagus. I parken Niakh finns en hjortgrotta , vars område är lika med området med 13 fotbollsplaner.
 5. Kubachreservatet i Kuching . Distinguished av inte mindre unika djurliv, det är habitat av skäggiga grisar, rådjur, många arter av amfibier och reptiler. Men dess främsta fördelar är vattenfall och naturliga pooler med kristallklart vatten.
 6. Pulau Penang är bättre att välja för att utforska Jungfruöarna och stränderna i Malaysia. Det finns två vandringsleder här, där du kan besöka Monkey Beach, Muka Lighthouse eller Turtle Sanctuary.

Egenskaper hos marina nationalparker i Malaysia

Malaysia är omgivet på nästan alla sidor av Indiska oceanens vatten, så det är inte förvånande att det finns många marina reserver här:

 1. Park Tunka Abdul Rahman är den största av dem. Det tvättas av vattnen i Sulawesi och södra Kina havet. Dess yta är nästan 5000 hektar, och djupet i vissa områden når 1000 m.
 2. Sipadan . Beläget i sjön Sulawesi, anses det vara inte mindre kända marina nationalpark i Malaysia. Detta är en utmärkt plats för dykning. Här kan du se korallrevet, samt titta på havssköldpaddor, fiskar och hajar. Förresten kan du se sköldpaddor i Taman Pulau Penu National Park.
 3. Coral Reef Park Miri-Sibouti. Att gå djupt i nedsänkning kommer turister hit. Reserven ligger vid havet vid ett djup på 7-50 m, och på grund av vattenets genomskinlighet är synligheten 10-30 m.
 4. Logan-Bunut är en annan marin nationalpark i Malaysia, som ligger bredvid Miri-Sibouti. Det är känt för sitt unika vattensystem och rik biodiversitet.
 5. Mangrove reserverar Kuching våtmarker och Tanjung Piai. Den första är mer en flod än ett hav. Den består av ett saltlösnings mangrovesystem som bildas av tidvattendrag och havsbad. I samma skogar är en annan nationell reserv, Tanjung-Piai, begravd. Broar och plattformar ligger över dess territorium, från vilken det är möjligt att observera livet för makaker, vilda fåglar och amfibiska fiskmasker.

Alla ovanstående parker i Malaysia har en nationell status. Förutom dem finns det många andra reserver, som är "nationella" bara de facto, men inte lagligt. Var och en av reserverna förvaltas av Department of Wildlife och National Parks of Malaysia.