Hur korrekt att prata?

Det rätta uttalet av ord, vackert och kompetent formulerade meningar, liksom förmågan att kommunicera med människor, bestämmer en person som person . Psykologer har visat att 25% av personens första intryck beror på hans förmåga att kompetent tala, varför det är viktigt att veta hur man pratar ordentligt och vackert.

Hur lär man sig att tala med människor korrekt?

Låt oss försöka lista ut hur man lär sig att tala kompetent, kulturellt och korrekt:

  1. Använd inte slangord . Detta problem är inneboende i den yngre generationen. Ungdomar är så vana vid att använda slangord i sina liv att de oavsiktligt kan dra nytta av dem, till exempel i en intervju med företaget av sina drömmar, vilket i sin tur kan förstöra intrycket av arbetsgivare.
  2. Placera alltid accentet korrekt! Samtyck det är inte särskilt trevligt att lyssna på ett ojämnt tal med ett felaktigt uttal av ord. Det vanligaste misstaget är ordet "ringar". Så, en literär person kommer aldrig att säga "zvonit", han kommer att lägga stress på den andra stavelsen.
  3. Bli av med orden-parasiterna . Har du någonsin lagt märke till hur din samtalspartare ständigt använde i hans tal parasitiska ord som "kortare", "liknande", "typ" etc.? Enig, det är inte särskilt trevligt att lyssna på en historia som rinner i sådana ord. För att göra ditt tal läskligt och behagligt för örat, behöver du ungefär två veckor. Det viktigaste är att verkligen sätta ett mål för att bli av med den här dåliga vanan!
  4. Ständigt fylla på ditt ordförråd . Att återigen inte vara tyst och inte att prata, försöka läsa mer och kommunicera med människor på jakt efter lämpliga ord. En kompetent person har alltid något att säga, det är trevligt att lyssna på honom och med honom, vilket är väldigt viktigt, det är trevligt att kommunicera.
  5. Använd inte främmande ord i tal . Ofta, om en person måste hantera andra språk i tjänst, börjar han använda främmande ord i sitt tal. I det här fallet måste du vara särskilt försiktig när du arbetar med andra människor.

Hur korrekt att prata i telefon?

Kompetent, korrekt kommunikation av en person i telefon talar om graden av sin mentala utveckling och uppfostran. En person i den andra änden av tråden kommer inte att kunna uppskatta ditt utseende, men på ett sätt som kommunikation kommer att vara en viss bild för dig själv. Och det är viktigt att den här bilden bara återspeglar dina positiva egenskaper.

Så, för att kunna tala ordentligt på telefonen är det viktigt att följa följande regler:

  1. Affärsförhandlingar bör börja på morgonen. Den bästa tiden att planera ett möte eller diskutera viktiga detaljer är från 10:00 till 13:00. Vid denna tid aktiveras vår kropp och avger positiv energi.
  2. Ring försiktigt telefonnumret, annars riskerar du att komma på hamovatogo-samtalet, och detta kan förstöra humöret.
  3. När du kommer till den andra personen, försök inte omedelbart att berätta för honom allt du behöver. Först presentera dig själv, låt personen i det slutet förstå vem som pratar med honom. Var noga med att berätta vilken organisation du är från och ange hur det är bäst att ta kontakt med samtalsparten och huruvida det är lämpligt för honom att prata nu. Och efter dig röstar kärnan i ditt samtal.
  4. Tala med känsla, med anpassning. Kom ihåg att den intonation som du uttalar orden ofta är mycket effektivare än orden själva.
  5. Tveka inte att säga komplimanger till samtalspartnern, och kom alltid ihåg att telefonsamtalet är en dialog och du måste ges möjlighet att infoga ord och samtalspartnern också.

För att lära sig det rätta sättet, kommunicera med människor och chefer är det viktigt att lära sig att prata utan att använda slanguttryck, parasitära ord och med rätt ordning av skiljetecken.