Hur sparar man på näring?

Kanske, alla (säg majoriteten) i livet kommer upptäcktiden - här har du beräknat hur mycket du spenderar på mat. Det visar sig att beloppet är så stort att det är som att tänka på hur det skulle vara trevligt att inte äta, då alla pengar skulle kunna spenderas på ... Men låt oss lära oss hur vi sparar på näring och samtidigt fullt och gott att äta.

Falla inte för knep

I butiker och stormarknader är de dyraste varorna alltid placerade på de centrala hyllorna - för detta får butiken ett slags "premium" från tillverkaren och från oss det garanterade slöseri med pengar. Nära kassörerna, där vi måste stå i rader, sätta de varor som kan "smälta" hjärtat hos någon av oss: några små saker, tändare och barer, det verkar som ingenting, och är praktiskt i hushållet. Allt detta, och mycket, mycket mer kallas marknadsföringsploys, från vilka vi, smarta konsumenter, räddas som vi kan, och vi fångas "på betet".

För att inte komma över måste du följa den första regeln hur du sparar på mat - håll dig till listan och gå inte igenom raderna som letar efter något annat.

Vi gör reserver

På sommaren och hösten säljs grönsaker och frukter för en pittance, om än inte att skämma bort. För tillfället, och inte en kall januari morgon, är det värt att förbereda en paj med skogsbär. Dessutom konserverad, torkad, frusen. Torkad och frusen (men inte upprepade gånger frysta) grönsaker, frukter och bär behåller sina värdefulla ämnen och förlorar bara fukt. Det enda av dem du inte kan laga mat! Och konserver - komposter, sylt, sylt, sylt, men inte särskilt användbart, och till och med för söt, men ändå, om det är önskvärt, är det från dem att du kan laga bärmousser och pajer på mitten av vintern.

Vi tittar på hyllorna och jämför

Återgå till ämnet att lägga i butiker, vi vill varna att på de nedre hyllorna finns alltid de billigaste varorna (de dyraste är i ögonhöjd) och med kanten på hyllan - Det färskaste, eftersom de centrala platserna är upptagna av produkter med löptid - tillverkaren vill bli av med dem snabbt.

rabatter

En mycket viktig aspekt av det ekonomiska tillvägagångssättet för inköp är rabatter. Inköp av långvariga lagringsprodukter ( makaroner , solrosolja, spannmål, socker, mjöl etc.), och det finns ett direkt svar på frågan om hur man sparar pengar på näring. Det är en sak att köpa två brödbröd, för den andra ger 25% rabatt och äter en dag istället för en och en annan för att få tider billigare än solrosolja, som du bara häller i en portionflaska för bekvämligheten. Det är något du inte spenderar en dag med all önskan?