Hur mycket pengar att ge för ett bröllop?

Det är bara nödvändigt att få en inbjudan till ett bröllop, och omedelbart finns det en känslig fråga: hur mycket pengar ges nu till bröllopet? Hur mycket lägger de i kuvertet? Det har ju länge inte varit någon hemlighet för någon att den bästa presenten till ett bröllop är pengar.

Tvivlar du fortfarande på det här? Och förgäves! Tänk dig fem matsalar, flera elektriska köttkvarnar, strykjärn och ett helt berg av filtar! För att inte tala om det faktum att unga människor säkert vill välja vad de behöver, beroende på egen smak och krav. Den enda godtagbara vägen i detta fall är att sammanställa ett vi-blad, dvs. lista över gåvor av olika värde, som kommer att glädja de nygifta. Trots allt tror många fortfarande att att ge en stor låda är mycket mer värdig än ett litet kuvert. Och kanske du verkligen presenterar en sak som länge kommer att vara en trevlig påminnelse om bröllopet och om dig för en ung familj - vem vet?!

Men om vi fortfarande övertygade dig om att den bästa presenten till bröllopet - det är pengar, är det inte en timme från timmen lättare! Vi återvänder igen till den punkt där vi började: hur mycket pengar ska man ge till bröllopet?

Naturligtvis svarar alla frågan självständigt, med utgångspunkt från hans personliga budget, materialmöjligheter, graden av släktskap med nygifta och till och med hans egen personliga attityd gentemot dem. Det verkar som om allt är logiskt. Men å andra sidan, på något sätt bestämma beloppet, vilket inte är synd att ge, skulle det vara trevligt att styras av priserna och till och med hur mycket de nygifta själva spenderar till bröllopet. Vad menar du? Banalkostnaden för en bankett för en deltagare är kostnaden för mat och dryck. Om du verkligen vill göra en gåva till ett bröllop, kommer det i pengar att uttryckas som en betalning för bordet plus minst 50% ovanifrån, och om du planerat mer tror jag det bara kommer att glädja fejdarnas förövare.

Om du sålunda vet ungefär kostnaden för ungdomar på ett café eller restaurang, så är det inte svårt att bestämma hur mycket man ska ge pengar till dem för bröllopet. Men glöm inte några extra kostnader! Mycket många gäster som sätter in ett värdefullt kuvert till det maximala och lämnar bara en bagatell i fickorna, som står inför avgifter för "pengar för blöjor" eller auktion för en bit bröllopstårta, blir upprörd och känner sig obekväma. Tänk på detta ögonblick!

Ett annat problem är möjligt: ​​du vet hur mycket du vill ge pengar och till och med hur mycket du ska ge för bröllopet, men - tyvärr och ah! - nu är det inte möjligt att göra detta på grund av deras ekonomiska situation. Vad ska jag göra? Först och främst måste vi komma ihåg att bröllopet är en helgdag för nygifta! Och de gör det primärt för sig själva och spenderar så mycket pengar på det som de anser vara nödvändiga och möjliga för sig själva och bjuda in folk till vilka de vill uppleva detta glada och momentösa ögonblick tillsammans. När allt kommer omkring, utan en kära och kära till hjärtat av gästerna, kommer semestern inte heller att ske. Och här räknar vi definitivt inte med hur mycket pengar du behöver riva av dig själv och din familj för att ge en ung familj till ett bröllop. Välj själv själv: Om det här är en formell inbjudan från personer som inte är nära dig, är det troligen lättare att inte gå till bröllopet än att rodna före skålen och räkna ut brudens vinst högt. Om denna inbjudan är från nära och kära personer, så är det troligt att det inte spelar någon roll för dem hur mycket pengar du kan ge för bröllopet - de värdesätter din närvaro och deltagande i sin semester! Ge så mycket som möjligt, från hjärtat och oroa dig inte: ett bröllop är inte ett kommersiellt företag. Och till och med små pengar, i kombination med andras pengar, kan utgöra något som är nödvändigt för en ung familj.

100 dollar, 50 eller 1000? För varje låter denna summa annorlunda. Någon tror, det hundra är en perfekt gåva, för någon och $ 50 - en oerhört stor summa pengar, de flesta som skulle ha gett det! Lika kyniskt ser ut som ett osäkert meddelande om nygiften, mindre än vad som inte borde ges till att betala tillbaka kaffet och ett tomt kuvert med ett skämt som ges till nygifta: "Räkna inte med oss ​​- tjäna dig själv." Men vi är säkra på att om du fått en inbjudan från ett rent hjärta, och för dig är det inte bara en möjlighet att gå och gå på en drink, det är obehagligt att den oerhörda erfarenheten om ämnet "Hur mycket pengar att ge pengar till ett bröllop" är onödigt. Det viktigaste är att semestern är en succé och du har mer än en gång haft möjlighet att reflektera över frågan och vad ett sött par att presentera för nästa årsdag!