Handbagage i flygplan - dimensioner

På en resa eller ett affärsmöte föredrar ett ökande antal människor flygtransporter. Trots den ganska höga kostnaden för biljetter är denna typ av transport mycket snabb och bekväm. Dessutom, i några punkter på planeten på ett annat sätt kommer du inte att kunna nå.

Varje passagerare försöker ta med sig allt han behöver. Ibland blir resväskor med saker hotande. Självklart kommer du inte att hålla dem i händerna, för det finns en särskild bagageutrymme, men trots allt måste du ta tag i något i flygplanets hytt. Dessa saker kallas handbagage.

Priser på handbagage

Det är logiskt att dimensionerna (vikt och dimensioner) av handbagage i ett flygplan är begränsade till vissa normer. Ofta är reglerna för transport och tillåtna storlekar på handbagage i alla länder och i alla flygbolag samma. Det är dock värt att lära sig nyanser i förväg, så att flygplatsen inte kommer att förlora, till exempel en flaska av din favorit parfym. Ibland anges en förteckning över föremål som är förbjuden att bära handbagage på biljetten själv. Om den här informationen inte är tillgänglig, så kommer du direkt till registreringsdisken att se en stativ där den tillåtna storleken på handbagaget är tydligt beskrivet, liksom föremål som inte kan transporteras på planet.

Den maximala storleken på handbagage får som regel inte överstiga 126 centimeter (summan av tre parametrar - längd, höjd och bredd). Om du anger, är dimensionerna följande: 56x45x25 centimeter. Vissa flygbolag kräver överensstämmelse med parametrarna 55h40h20 centimeter. Vikten av handbagage krävs också: det ska inte överstiga 3-15 kg (beror på bäraren). Den strängaste inställningen till dimensionerna av handbagage visas av flygbolagen, som är relaterade till budgetklassen, vilket inte är överraskande.

Passagerare som köpte biljetter till en business class salong har ibland privilegier med avseende på storleken på en resväska för handbagage. Om till exempel i ekonomiklassen är bagageens maximala vikt 5 kg, då i affärsklassen - 7 kg.

Förbjudna föremål i flygplanet

En förnuftig passagerare tänker inte ens på att transportera farliga föremål med sig i hytten. Detta gäller vapen, piercing-skärande föremål, droger och så vidare. Säkerhetspersonal vid flygplatsen inspekterar alltid påsar (handbagage) i närvaro av sina ägare. Du kan vägra att transportera handbagage i händelse av att föremålen i det är farliga för andra, deras egendom eller själva flygplanet. Avslag kommer att följa och i avsaknad av korrekt packning av bagage. De flesta flygbolag tillåter inte transport i handbagagevätskor. Till sådana bagage krav är speciella och beror på flygbolagets politik. När det gäller tekniska enheter är det tillåtet att transportera till exempel en bärbar dator, en spelare, en hårtork och en mobiltelefon. Sådana anordningar ska emellertid inte störa det elektroniska systemet i flygplanet, så du kan bli ombedd att inte använda dem under flygningen.

Flyg med små barn är förknippat med vissa nyanser. Mamma får ta in hygienens salongartiklar, barns saker som kan behövas under flygningen, liksom vagga-bärande. Flaskor är dock svårare. Du kan bli ombedd att byta ut glaset med en plast.

Personer med funktionshinder eller skador får ta nödvändiga ortopediska hjälpmedel till salongen. När det gäller läkemedel finns en lista över tillåtna för transport. Och i alla länder är det annorlunda, så rådfråga i förväg.

Efter att ha lärt sig alla nyanser av att bära handbagage, kommer du att rädda dig själv under landning.