Hur man lagrar kål - de bästa sätten att lagra grönsaker hemma

Ägare av sina egna hushållsplottor, som samlade en generös skörd under hösten, kommer att vara intresserade av att lära sig att lagra kål för att undvika obehagliga överraskningar i form av ruttning, formning eller nedsmutsning av huvuden fram till våren. Alla kommer att kunna välja den mest acceptabla varianten av att konservera grönsaken under en lång tid.

Hur man lagrar kål på vintern?

När du väljer hur man lagrar kål bör man överväga olika grönsaker, dimensioner, friskhet och densitet i gafflarna.

 1. För långvarig lagring väljs täta, hällda huvuden med saknade eller minimala luftlager.
 2. Lösa eller mjuka exemplar väljs för prioriterad användning och bearbetning.
 3. Också viktigt är det olika sortimentet av grönsaker: För kvalitetsskydd är endast senmognad sorter lämpliga. Medium-mogna eller tidiga gafflar är lämpliga för användning i fräsch form eller för att förbereda alla slags arbetsstycken.
 4. Korrekta lagringsförhållanden för kål föreslår att du säkerställer ett högklassigt mikroklimat och håller temperaturen från -1 till +3 grader med fuktighet i rummet inom 90-100%, vilket kan variera beroende på sorten av grönsaken.

Hur man lagrar kål för vintern i en källare?

Det vanligaste sättet som de flesta hemmafruar använder är att lagra kål i en källare för vintern. I närvaro av ett sådant ekonomiskt rum är det möjligt att bevara färska och färska grönsaker under lång tid.

 1. Nedskärningar kan förvaras i ventilerade trä- eller lätta plastlådor. Frukt för detta låg i ett eller två lager. Lådorna själva är installerade på pallar gjorda på ett sådant sätt att behållaren är försedd med luftåtkomst nedanifrån.
 2. Kål kan läggas med en pyramid. På en träpall finns ett av de största och mest viktiga huvuden. Toppstaplade huvuden mindre, vilket minskar deras antal. Resultatet är en välventilerad pyramid.
 3. Kålen kan hängas på avstånd från varandra till taket eller strålen. För att göra detta, lämna en stubba med rötter, vilka är genomborrade med tråd eller bundet med ett rep.

Hur man lagrar kål på balkongen?

Vidare om hur man lagrar kål på balkongen eller loggia. Metoden är sämre än den tidigare eftersom det i det här fallet blir mycket svårare att säkerställa en konstant, kall temperatur och luftfuktighet i rummet.

 1. Balkongen ska vara välisolerad och glaserad. Vid kraftig frost och otillräcklig uppvärmning av väggarna måste huvudet flyttas till en varmare plats för att undvika frysning.
 2. För att bevara grönsakens juiciness, är gafflarna inslagna i papper och staplade på hyllor eller ställen i ett lager eller i ventilerade rader.
 3. Korrekt förvaring av kål på balkongen på vintern kan tillhandahållas genom vikning av huvudet i en gitterplast eller trälåda. Den senare sätter en på toppen av en annan och täcker med en tät bomullstyg.

Förvaring av kål för vintern i matfilm

Kvalitetslagringskålkål med bevarandet av deras juiciness och rätt smak kommer att säkerställa användningen av matfilm. Förpackad med ett tillbehör i två eller tre lager kommer gafflarna att förbli färskt och oskadd längre än vanligt, och om en av frukterna börjar försämras, kommer det inte att orsaka ruttning av närliggande exemplar.

 1. Livsmedel insvept av en matfilm kan förvaras i lådor, påsar eller på ställen i en källare.
 2. Med ordentliga klimatförhållanden på balkongen lagras gafflarna på detta sätt så länge som möjligt.
 3. I närvaro av ledigt utrymme får man lagra kål i en film för vintern i kylskåpet.

Hur man lagrar kål i kylskåpet?

Inte mindre acceptabelt sätt, tillsammans med användningen av källaren är lagringen av kål i kylskåpet. Den konstanta temperaturen och luftfuktigheten i enheten ger dig möjlighet att njuta av den färska och saftiga smaken av en värdefull grönsak så länge som möjligt.

 1. Det är viktigt att välja kvalitet frukter genom att skära de yttre smutsiga eller bortskämda löv och en cob.
 2. För att förhindra att grönsaker ruttnar, bör den skyddas mot vattendroppar eller kondens.
 3. Gafflarna förpackas tätt i tre lager matfilm eller placeras i en väska.
 4. De som inte vet hur man lagrar kål i kylskåp bör komma ihåg att förpackade huvuden ska placeras på en hyllplan med en minimal plus-temperatur. Du kan lägga grönsakskopior i grönsakskammaren om kylskåpskammaren på apparaten är inställd på den lägsta tillåtna temperaturregimen.

Savoy kål - förvaring för vintern

Nästa avsnitt hjälper dig att räkna ut hur man lagrar Savoy kål för vintern. Denna sort är inte mer krävande för lagringsförhållanden än klassiska vita sorter. Det är viktigt för långvarigt bevarande att klippa pluggar i torrt väder eller torra grönsakskopior genom att hänga dem med en spindel på torr ventilerad plats.

 1. Savokål kan lagras i lådor, hyllor eller hyllor i källaren, källaren eller på balkongen.
 2. Kålen kan också förpackas med matfilm eller papper.
 3. I kylen är huvudet i filmen inte värre, eller ännu bättre, än under några andra förhållanden.

Hur man lagrar blomkål?

Vidare om hur man lagrar blomkål . Denna variation, till skillnad från en vegetabilisk vegetabilisk grönsak, kräver en högre luftfuktighet i rummet, kräver det temperaturförhållanden och mindre frostbeständiga.

 1. Avklippta huvuden kan hängas individuellt i källaren och placera varje blomhuvud i en plastpåse.
 2. Kochany viks ofta i film och staplas på hyllorna med ett lager.
 3. Det är tillåtet att i detta fall lagra kål hemma i landet. Ett liknande sätt kan bevaras som redan mognat och har inte tid att växa gafflar. De utgrävas och "transplanteras" i en behållare med jord, som har en tätt passform till varandra. En liknande lager är täckt med en film och på toppen med en trasa. Det är viktigt att helt blockera ljusets tillgång till blomhuvudena.

Hur man lagrar kinesisk kål?

Om en rik gröda bortskämda Peking-kål kan lagring för vintern av denna grönsak ges genom att läsa rekommendationerna nedan.

 1. För förvaring väljs elastiska huvuden med täta och färska löv utan tecken på vissning.
 2. Spara juiciness av gafflarna hjälper till att pakka matfilmen.
 3. Grönsaker hålls väl i källare och kalla källare där det inte finns någon konstant tillgång till ljus eller solljus.
 4. Ej föremål för långvarig förvaring av ett huvud med fuktdroppar mellan löven - de börjar snabbt rotna och försämras.

Hur man lagrar spruer för vinteren?

De som först växte en grönsak i Bryssel eller bara kommer att plantera den på en tomt kommer att vara nyfiken på hur man lagrar sådan kål så att den behåller sina ursprungliga egenskaper under en lång tid.

 1. Stammar med bröstspirar extraheras från marken under roten, varefter de avlägsnas från bladen och hängs i en källare eller en mörk källare.
 2. Alternativt kan buskarna utgrävas och placeras i en låda med fuktig jord, så att grönsaken blir saftig. På liknande sätt kan förlängningen av mogning av grönsaksbuskar, om förkylningen kom tidigt.
 3. Den ideala förvaringen av bröstspiraler säkerställs genom att placera stammarna på ett mörkt ställe med en konstant temperatur på 0 till +5 grader och en fuktighet på 90%.

Hur man lagrar kohlrabikål?

Långtidsförvaring av kohlrabikål kan säkerställas genom att välja för denna sort med en blå färg. Lätta knölar kännetecknas av dålig konservering och även under alla förhållanden utsatta för snabb nedsmutsning, eller ruttning och försämring.

 1. En idealisk plats att lagra stjälkarna är en cool källare eller källare. De extraheras från marken tillsammans med roten, varefter bladen slits av. Huvudena placeras i en gitterlåda i ett lager. Har grönsakskopior på hyllor eller hyllor.
 2. Den erforderliga fuktigheten för kohlrabi-kål är 95-100% och den rekommenderade temperaturen i rummet för en idealisk lagring av grönsaken är från 0 till +2 grader.

Håller rödkål

Rödkål blir bättre lagrad och blir mer utsökt om den skärs efter två dagars frost till -2 grader. Grönsaker efter skörd suspenderas tillfälligt under en baldakin för att torka upp när det finns en dropp av fukt mellan bladen och den frusna frukten tinas.

 1. För långvarig lagring är endast täta gafflar lämpliga.
 2. Huvud med eller utan en stub kan hängas i taket, bjälkarna, placeras i ventilerade lådor eller på upphängda hyllor.
 3. Korrekt förvaring av kål för vintern kan tillhandahållas i en mörk källare eller källare med en fuktighet på minst 95 grader.
 4. Temperaturen i rummet bör inte överstiga +3 grader för att undvika spiring av huvud och början av deras sönderfall.
 5. Glöm inte fördelarna med att använda matfilm. Wrapped det i två eller tre lager av huvudet för en lång tid kommer att förbli färska och saftiga.