Hur man gör chebureks?

Varm läcker och doftande chebureki, vad kan vara mer utsökt? Traditionellt är stoppning för chebureks gjord med kött - lamm, fläsk eller nötkött. Men det kan också göras från ost, svamp och potatis. Chebureks är stekt i vegetabilisk olja tills en gyllene, välsmakande skorpa bildas. Detta läckra bakverk kan smakas i chebureki, men vi föreslår att du lagar chebureks med ost hemma. Så ska vi börja?

Chebureks med potatis och ost

ingredienser:

beredning

Hur man gör chebureks med ost och potatis? Allt är väldigt enkelt. Vi skalar potatisen och koka dem tills de är klara. Stek den skivade smeden i stekpannan och lägg sedan den krossade löken på den. Till de färdiga potatiserna tillsätt lökarna med bacon, riven ost och knåd alla tills konsistensen av potatismos. I vatten löser vi sur grädde, tillsätter ägg, salt och blandas noggrant. Sedan gradvis häll i mjölet, sätt soda och knåd den homogena degen. Sedan rulla det smidigt och klippa ut cirklarna. För varje sprider vi potatisfyllningen och splinter kanterna noggrant. Häll i vegetabilisk olja i stekpannan och stek chebureksen med potatis och ost på båda sidor.

Chebureks med svamp och ost

ingredienser:

För fyllningen:

För provet:

beredning

Hur man lagar chebureks med ost och svamp?

Så, låt oss först göra en deg för chebureks med ost. Blanda mjöl med salt och socker, bryt ägget, häll i lite av vattnet och blanda massan. Om degen är för brant, tillsätt mer vatten tills det blir elastiskt. Därefter täcka den med en servett och låt den vila i ca 20 minuter.

Och vid denna tid förbereder vi påfyllningen. För det här rengör vi lök, finskrot och passiverar på vegetabilisk olja tills det är guldbrunt. Svamp spridas på pannan och stekas tills all vätska förångas. Blanda noggrant och låt påfyllningen svalna. Ostslip på en stor rivare och lägg i en skål med svamp och lök, lite saltad. Därefter dela degen i 4 identiska delar, rulla in i en boll och rulla den i en tunn pannkaka. Sprid lite av påfyllningen på det och lappa kanterna med en gaffel. Stek kockarna i en stekpanna med röd het vegetabilisk olja i ca 4 minuter på vardera sidan tills en gyllene skorpe visas.

Det är allt, chebureks med svamp och ost är redo, trevlig aptit! Du kan enkelt experimentera och hitta en mängd olika fyllningar, till exempel byta svamp med malet kött, och då får du otroligt gott och välsmakande chebureks med kött och ost.

Chebureks med ost och tomater

ingredienser:

För provet:

För fyllningen:

beredning

Hur man lagar chebureki med ost? Ägget vispadde bra med vegetabilisk olja, tillsatt vatten och hälls smeden gradvis. Vi knådar en brant homogen deg, som inte klibbar i händerna.

Skär sedan i skivor tomater, ostskivor och gröna krossas och blandas med majonnäs. Från degen rullar vi ut rektanglar om storleken 10x15 cm. För en halv sätter vi en skiva ost, en tesked grön med majonnäs, en tomatskiva, salt till smak, täcka med den andra halvan av degen och försiktigt fästa. Stek kokarna i kokande olja på båda sidor i 5 minuter - tills de är guldbruna.