Hur man förbättrar matsmältningen?

För att förbättra din hälsa och gå ner i vikt måste du veta hur man förbättrar digestionen. Från den konsumerade maten beror de inre organens arbete, verksamheten i alla system och hälsa i allmänhet.

Vad förbättrar matsmältningen?

Det finns några enkla regler som hjälper till att hantera detta problem:

 1. Minska mängden "enkla" kolhydrater. De flesta av dem i det söta, sedan kommer de i munnen, börjar de nästan omedelbart smälta, absorberas snabbt och omvandlas till fett.
 2. Tugga din mat bra. Det är bevisat att ju längre en person tuggar desto mindre äter han, vilket innebär att mängden kalorier som ätit minskar.
 3. Innan du äter, drick ett glas vatten. Att tvätta mat är inte nödvändigt, eftersom du kommer att späda en magsaft som negativt kommer att återspeglas i matsmältningen.

Vilka livsmedel förbättrar matsmältningen?

I din kost bör det säkert finnas närvarande mat, vilket inkluderar fiber :

 1. Spannmål . Den bästa frukosten är en tallrik med havregryngröt, som kan varieras med frukt och bär. I det här fallet får du 1/4 av den dagliga fibernormen. Nyligen är de mest populära de groddarna av vete, hirs, etc.
 2. Nötter . Efter att ha ätit endast 100 g, till exempel hasselnöt eller mandel får du upp till 15% av den nödvändiga fibern.
 3. Grönsaker . Ta med din kost, broccoli, sparris, gurkor, rovor osv. Och fiber innehåller inte bara färskvaror, men också i kokt.

Vilka frukter förbättrar matsmältningen?

För att klara det här problemet rekommenderas att du inkluderar i din kost:

 1. Avokado . Sammansättningen av denna produkt innefattar användbara fetter, vilket sänker kolesterolhalten i blodet. I en avokado innehåller cirka 12 g fiber.
 2. Citrusfrukter . Till exempel, i citron finns askorbinsyra och mineraler som renar kroppen av toxiner.
 3. Päron . I en sådan frukt innehåller 5 g fiber. Också i kompositionen av päron är sorbitol - en substans som främjar bättre matsmältning av mat.

Viktig information

 1. För att säkerställa att produkter som förbättrar matsmältningen bibehåller den maximala mängd näringsämnen, måste de vara ordentligt förberedda:
 2. Det är bäst att laga mat för ett par eller koka.
 3. Stekpanna används bäst med Teflonbeläggning, så att du inte kan använda fetter.
 4. Torrmat utspätt med en mängd olika såser.
 5. Ät inte för heta och kalla rätter.
 6. Om du bager eller stew matar, se till att de är mjuka.
 7. Under matlagningen, försök att använda så lite krydda och salt som möjligt.