Trä svampar - bra och dåligt

Kinesiska mungbönor mun eller mujar är ovanliga svarta svampar som växer på trädens bark, varför de fick sitt efternamn - trädsvampar. Även i forntida Kina visste människor om de fördelaktiga medicinska egenskaperna hos den här produkten. Hittills används dessa svampar aktivt i både traditionell medicin och matlagning, och lägger dem till en mängd olika kinesiska rätter.

Fördelarna med kinesisk trä svamp

Användningen av träsvampar är en rik på vitaminkomposition och innehåll av ett stort antal olika spårämnen, bland annat den huvudsakliga platsen är upptaget av kalcium och järn. Svampar rekommenderas att inkludera i kosten människor som lider av anemi, dessutom innehåller de substanser som förhindrar bildandet av blodproppar och reducerar blodpropp och förbättrar blodcirkulationen. Denna produkt kan användas som ett extra medel för att förebygga kärlsjukdomar, hjärt- och hjärtinfarkt och hjärtinfarkt. Månen används som ett förstärkande medel, med regelbunden användning som ökar immuniteten, minskar kolesterol och till och med friskar andan.

Kaloriinnehållet i träsvampar är 152 kcal i 100 g produkt. De kombineras med alla kötträtter och med många skaldjur. Torkade svampmunstycken lagras under ganska lång tid, och de torkade träsvamparna måste hållas i kylskåpet i högst tre dagar.

Fördel och skada av kinesisk trä svamp

Att få trä svampar kan gynna och skada - beror allt på individuell tolerans. Personer som lider av vanliga allergiska reaktioner bör använda denna produkt mycket noggrant. Svampen i sig är inte giftig, men det måste förstås att, liksom alla andra svampar som växer i naturen, absorberas de skadliga ämnena som är nära dem.