Hur lagar kött och potatis i en kruka?

Från våra recept lär du dig att laga kött med potatis i en kruka. Tack vare den speciella magiken hos dessa keramiska behållare, visar sig rätten att vara otroligt god och full.

Stekt i krukor med kött, potatis, honungsagarar och ost - recept

ingredienser:

Beräkning för 5 krukor:

beredning

Vi rengör, shinkuem och passera löken i en uppvärmd stekpanna med raffinerad olja tillsammans med honungaragi i tio minuter. Lägg sedan till honung, senap, salt och stå på elden, rör om, fortfarande samtidigt.

Under tiden skuras tvättat och torkat kött i små plattor, potatisknölarna rengörs och strimlas med sugrör och tomater skärs i små skivor. Vi kombinerar alla beredda grönsaker, kött och kylt svamp toast i en stor behållare, tillsätt majonnäs, salt, malt svartpeppar och kryddor och mixa.

Vi lägger ut den mottagna basen av en stek på krukor, vi slår på toppen med hård ost, täcker med lock och placera på mitten av en kall ugn. Justera den till en temperatur på 200 grader och förbereda maträtten i en timme.

Förberedelse av gryta med potatis i krukor

ingredienser:

Beräkning för 4 krukor:

beredning

Först och främst, rengör, skär om det behövs i flera delar och blötlägg i en blandning av potatismördar med gräddfil, salt, peppar och kryddor. Fläsk tvättas, torkas, skärs i portioner, salt, peppar och brunas i vegetabilisk olja. I samma stekpanna passerar vi till de rudda, skalade och hackade lökarna och riven morötter. Fyll potten med potatis i gräddfil, stek och kött, alternerande skikt. Överst i varje kruka, sätt en smör, en full matsked gräddfil och häll hett vatten eller buljong så att vätskan fyller kärlet på axlarna och täcker lite potatisbitarna.

Täck krukan med lock eller folie och gryta i ugnen vid en temperatur på 200 grader i trettio minuter. Öppna sedan locken och baka köttet i krukor och potatis i ytterligare femtio minuter.

När vi är färdiga, skålar vi maträtten med färska örter, kryddar den med vita senapsfrön och serverar den till bordet.