Hur korrekt förbereder majsgröt?

Corn gröt kan inte kallas populär, men det är extremt användbart och gott. Vad är då sådana låga betyg på maträtten? Anledningen till detta missförstånd i konsumenternas okunnighet, liksom i många hemmafruers oförmåga att svetsa gröt korrekt.

Därefter kommer vi att berätta i detalj hur man förbereder spannmål från majsgranor på rätt sätt och erbjuder rätter på mjölk, vatten och i en multivark med en kombination av dessa två vätskebaser.

Hur korrekt förbereder majsgröt på mjölk?

ingredienser:

beredning

Spannmålspannor innan du lagar matningen ska sköljas ordentligt med kallt vatten och suga dessutom i en eller två timmar. Därefter dräneras vattnet och en liten svälld croup placeras i en gryta eller skänk, häll mjölk, tillsätt smör och socker. Om du i stället för socker planerar att söta maträtten med honung, lägg sedan till att det ska vara efter att kashan är kokt och lite coolt.

Placera skålen med gröt på spisen på en måttlig eld och värm den med periodisk omröring till koka. Därefter reduceras värmeintensiteten till ett minimum och väger skålen under locket i fem minuter. Stäng av elden efter det och lämna gröt på spisen för att införa i ytterligare tio minuter.

Vid servering kan majsgröt tillsättas, om så önskas, med bitar av färsk frukt, bär, hackade nötter eller ångad rosiner.

Hur man lagar osötad majsgröt på vatten?

ingredienser:

beredning

Corn gröt, kokt på vatten utan socker, kommer att vara en utmärkt skål för kötträtter, svamp eller helt enkelt en oberoende osötad maträtt, som kan kompletteras med lök och lök och bacon, med bitar av ost eller grönsaker (färska eller stuvade) om så önskas.

För att laga mat snabbt kan du, som i föregående fall, suga upp sköljd croup i kallt vatten i minst en timme. För matlagning utan blötläggning placeras rena majsgrisar med vatten rengjord i en kastrull, tillsätt salt till smak, lägg smör och laga maten efter kokning under locket i mycket värme i en halvtimme. Glöm inte att grilla gröt från tid till annan så att den inte håller sig fast i botten.

Särskilt läckra kashka blir, om den ska insisteras, inslagna av en matta inom en timme.

Hur och hur mycket att laga majsgröt i en multivariat?

ingredienser:

beredning

I närvaro av multivarkers är det mest lämpligt att använda det för att göra gröt. Enheten av vilken modell som helst har ett speciellt utformat program för matlagning av porridger och skapar idealiska förutsättningar för detta. Det räcker bara att mäta den nödvändiga mängden korn, tvätta den och placera den i kapaciteten hos en multi-enhet, i vilken häll vatten och mjölk, samt smör smör, en nypa salt och socker efter vilja och smak. Därefter stänger du locket på enheten och väljer läget "Kasha".

Hur mycket majs croup kommer att beredas beror specifikt på modellen för din multivark. Vissa enheter kommer att klara uppgiften om trettio minuter, och andra kommer att behöva det i ca två timmar. Om det finns behov av att förbereda spannmålsmjölken, är det bättre att stjäla maten i programmet "Groats" i tjugofem minuter, varefter enheten sätts i "Multi-Cook" och laga mat i ytterligare tio minuter.