Sevärdheter i Danmark

Danmark är ett europeiskt land med en rik historia. Det finns något att se. Medan du är i Danmark, var noga med att besöka de historiska sevärdheterna i landet: de gamla vikarnas fästningar, katedraler och basilikor, vackra slott och hus, byggda i olika arkitektoniska stilar. Tycker inte om turister och danska landskap som är karakteristiska för norra Europa. Och på turné kan alla intressanta platser bokstavligen på en dag tack vare en bro byggd över Storebæltet.

Så vad är de sevärdheter som är värda att besöka i riket?

Huvudattraktioner i Danmark

Låt oss först titta på var du kan besöka Köpenhamn , Danmarks huvudstad. Först och främst bör du besöka torget - Kongens-Nyutorv . Här ser du bara några av huvudattraktionerna i staden - Konsthögskolan, erkänd som ett kulturminnesmärke och den antika byggnaden på Kungliga teatern .

I ett annat område med en ovanlig åttkantig form är palatset komplex Amalienborg. Fyra av sina byggnader ligger mittemot varandra, och i mitten av torget är ett monument till Federic V som sitter på hästryggen.

Newhaven, eller New Harbor, är Köpenhamns bohemians favoritmöte - konstnärer, författare, fotografer. I detta område finns inga gamla byggnader, här är den främsta attraktionen danskarna själva med sin gästfrihet, vänlighet och den ursprungligen danska "Hugge". Vill du veta vad detta betyder? Kom till Köpenhamn!

Odense stad är inte lika känd som huvudstaden, men lockar många turister som födelseplats för G.H. Andersen, den världsberömda berättaren. Här öppnas författarens husmuseum, som alla kan besöka.

Förutom Jyllands halvö innehåller Danmark många små öar. En av dem - ön Fyn - kallas ofta "Danmarks Trädgård". Det finns många byar och herrgårdar i medeltiden, fortfarande bebodda. Också på denna relativt lilla ön finns så många som 124 slott, som var och en är öppen för besök.

En annan ö, Själland, anses vara den största i Östersjön. Sjöar, fjordar och ekskogar på Själland gör ön till en mycket attraktiv plats för turister. Dessutom kommer Kronborgs slott i Helsingaere att vara intressant (här spelades Shakespeare-tragedin Hamlet) och Frederiksborg (nu arbetar Danmarks Nationalhistoriska Museum). Och i Roskilde är det meningsfullt att se katedralen , byggd i det avlägsna 12-talet och vara ett kungligt gravvalv.

Sevärdheter för barn i Danmark

De mest intressanta platserna att besöka med barn är sådana platser i Danmark som monument till den lilla sjöjungfrunen och naturligtvis den berömda legolanden .

Monument till den lilla sjöjungfruen är ett av Danmarks landmärken, som faktiskt har blivit symbolen. Denna staty är 1,25 m hög och väger mer än 175 kg. Skulpturen ligger vid ingången till Köpenhamns hamn. Det gjordes 1912 av skulptören Edward Erickson, och modellen för den lilla sjöjungfrunen betjänades av den populära danska ballerinaen i dessa dagar. Monument till den lilla sjöjungfrunen installerades för att hedra Andersens berömda saga - en författare som är känd långt bortom landets gränser.

Besöker Legoland med ett barn kommer du att ge honom många oförglömliga stunder av ett verkligt mirakel. Eftersom denna nöjespark verkligen är unik, är en av sex sådana platser i världen. Här är allt gjord av Lego tegelstenar och representerar en verklig värld i miniatyr (Miniland). Dina barn kommer att vara nöjda med 50 sevärdheter och nöjen där de kan delta aktivt. De mest populära av dem är Polar land (arktiska världen), Pirate Land (Pirates land), Legoredo Town (bosättning av indianer, prospekterare) och andra. Legoland - Danmarks bästa attraktion för att besöka ett barn. Parken ligger i Billund, i södra Jylland.