Evergreen boxwood

Boxwood är en vintergrön buske som växer i mitten av breddgraderna. Det är anmärkningsvärt att det är en relativt frostbeständig kultur och är ganska lämplig för vårt klimat. Buxus sempervirens, som betyder "evergreen boxwood", är populär som en prydnadsväxter som lätt kan klippas, ofta används för att skapa mixborders . Också mycket vackra "levande skulpturer" är gjorda av det och bildar geometriska former - bollar, kuber, kottar och även figurer av olika djur.

Reproduktion av evergreen boxwood

Busken förökar vegetativt och fröer, men den enklaste och därför populära metoden är utbredning av sticklingar. Först och främst bör du tänka på platsen för att plantera boxwood. Han gillar skuggiga ställen, annars, i direkt solljus kan det brinna. Att plantera en vintergrön boxwood innebär inga problem. Att plantera sticklingar i jorden är bäst under våren, så att det förrän förkylningen är väl rotad och förstärkt. Om du planterade växten på hösten, gräver du bara det fram till våren och väljer en skuggig plats för detta.

Ta hand om evergreen boxwood

Boxwood - anspråkslös växt. Vård om honom innebär obligatorisk mulching och efterföljande vattning. Krossa busken bättre än de ruttna nålarna eller torven. Detta måste ske i slutet av vintern eller våren. När det gäller vattning bör boxwoodet vattnas ordentligt på sommaren, i värme och torka, och även på hösten före det kalla vädret. I icke-vegetationsperioden är det bättre att vattna boxwood ibland - det tar så mycket fukt ut ur marken som den behöver.

Det bör också noteras att för att undvika unga växters död bör du skydda ännu inte styva skott för vintern, vilket tar bort detta omslag på våren. Men på sommaren är växande buskar i solen önskvärda, tvärtom, pritenyat.

Separat bör vi prata om frisyren. Även om du inte kommer att göra mästerverk av trädgårdskonst från buskar, måste du prune boxwood ändå. För att bushen ska bli tjock, trimma en gång om året, helst i början av sommaren. Klipp bara unga, nya skott, eftersom lådan växer väldigt långsamt.

Om du har en lockig hårklippning av boxwood i dina planer, bör du veta: beskärning bör göras flera gånger om året, i en varm period, till exempel i april, juli och september. Senare bör detta inte göras, eftersom unga skjutningar före förkylningen måste ha tid att styva. När busken har förvärvat den önskade formen är det tillräckligt för att behålla det med vanliga hårklippningar.

Boxwood: möjliga sjukdomar och skadedjur

Boxwood är en giftig växt. I sina grenar och löv innehåller ett stort antal alkaloider - ämnen som är farliga för de flesta levande saker. Det är därför som skadedjur som parasiterar på den här typen av busk är inte så många.

  1. Korrumpera löv av lövträ kan flyga Monarthropalpus. Kvinnan av den här insekten lägger ägg på unga blad, och sedan införs larverna direkt i bladets vävnad. Kämpar flyger med hjälp av insekticider, som sprutade buskar i sen vår eller tidig sommar.
  2. Samshit är också mottagligt för svampsjukdomar: Volutella buxi påverkar också bladen som torkar upp, och fläckar dyker upp på skyttespetsarna (sporangia). I kampen mot svampar beskärs buskar och behandlas med fungicider, vilket är användbart.
  3. Försvaga växten och ännu mer sakta ner tillväxten av gallbildande och spindelmedel . Med dem är det ganska svårt att slåss, för ett varmt klimat gynnar deras spridning.
  4. Fade eller visne kan plantera, drabbade boxwood felon. Försumma inte regelbunden beskärning av gamla visade grenar och drabbade skott och följ noggrant över tillväxtförhållandena hos boxwood.