Fruktjuicer

Fruktjuicer är mycket användbara för vår kropp på grund av underhållet i dem av ett stort antal olika vitaminer. De stärker immunförsvaret, stärker naglar och hår, främjar bättre matsmältning etc. En sådan drink kan introduceras gradvis även i ett barns kost.

Amning är bäst för att börja ge äppeljuice först, eftersom det absorberas mycket snabbt och smälter bättre. När din baby blir van vid smaken av äppeldryck kan han erbjuda körsbärsjuice . Men hallon, jordgubbar, bananer och olika citrusfrukter används bäst vid en senare ålder och tittar noggrant på barnets reaktion. Låt oss inte slösa tid med dig och lära dig att göra fruktjuice hemma.

Äppelsaft för spädbarn

ingredienser:

beredning

Förbered denna juice bara från ett friskt saftigt äpple, som förtvättas och snabbt hälls över med kokande vatten. Sedan, med ett tunt lager, skära av skalen från frukten och gnugga den på rivaren. Det är bäst att använda i detta fall speciella barns plastflottor. Vi lägger den resulterande puréen snyggt i en steril gasbind och pressar saften. Att ge din baby en drink med massa rekommenderas inte, eftersom det innehåller mycket dietfibrer, vilket kan orsaka kolik och upprörd mage. Först ge barnet bara några droppar juice, och öka sedan gradvis dosen till några teskedar om dagen.

Recept på fruktjuice

ingredienser:

beredning

Nästa juice i ditt barns kost kan du göra en körsbärsdryck. För detta sköljs bäret ordentligt, skållas med kokande vatten, torkas på en handduk och avlägsnas gropar. Sedan byter vi massan i juicer, sätt på enheten och samla juice i ett glas. Klar att dricka ett filter, utspätt med vatten i förhållandet 1: 1 och ge barnet första 1 droppe och titta på hans reaktion.

Fruktsaft från svart vinbär

ingredienser:

beredning

Vi tvätta bären, fyll dem med kokande vatten och vrid det genom köttkvarn. Den resulterande blandningen filtreras genom gasbindning och ger barnet några droppar. Du kan späda drycken med lite vatten så att det inte blir mycket mättat.