Förstoppning hos spädbarn - Vad ska man göra?

De första månaderna av ett barns liv - det här är den svåraste tiden för alla, som är förknippad med anpassning till livet utanför moderns buk. Därför orsakar all sjukdom hos barnet och brott mot organens funktion alltid föräldrarnas ångest. När allt kommer omkring vill jag hjälpa honom så snart som möjligt och hjälpa honom att må bättre. För att göra detta, försök att hantera ett av de vanliga problemen med nyfödda och ta reda på vad man ska göra med förstoppning i barnet och hur man hjälper.

Terapeutisk taktik

Anledningen till att barn är förstoppade är många. Först och främst kan det vara en ovanlig mat, till exempel när man byter till en annan form av utfodring. Dessutom finns en lista över produkter som orsakar förstoppning hos spädbarn, inklusive deras användning av moderen. Detta inkluderar missbruk av kaffe, starkt svart te, inkludering i kost av ris, nötter, bageriprodukter, bananer, ost.

Följaktligen följer den första principen att behandla förstoppning hos spädbarn, det vill säga det är viktigt att ändra din kost och utesluta eller begränsa intaget av dessa produkter. Det är bättre att använda fler pommes frites, torkade aprikoser och russin, eftersom deras sammansättning är rik på kalium. Försök också att dricka mycket vätskor per dag (minst 1,5 liter) och om nödvändigt låta barnet dricka vatten. Det är trots allt viktigt att inte tillåta brist på vätska i kroppen, vilket kan orsaka förseningar i avföring.

Även våra mormor och mormor visste hur man botar förstoppning i en babe med hjälp av en massage. Och nu är den här metoden fortfarande relevant. Det räcker bara att strosa babyens mage med en varm palm medurs, vilket förbättrar tarmens peristaltis. Effektiv kommer att vara varma bad och sätta barnet på magen. För att stimulera tarmarna, använder vissa en bomullspinne, smörjs med en babykräm, som injiceras i anus av barnet och roteras flera gånger.

Ofta från fördröjningen av avföringen lider barnen på artificiell utfodring. Det är för dem att skapa en speciell blandning av förstoppning för spädbarn, eftersom den vanliga blandningen inte innehåller dietfibrer, vilket är nödvändigt för att aktivera tarmens arbete. Och speciella blandningar innehåller, förutom fibrer, även probiotika. I våra apotek hittar du sådana produkter som Humana Bifidus, Nutrilak Premium, Hipp Kombiotiska, Nestogen Prebio, Baby och andra.

Om de icke-farmakologiska metoderna är ineffektiva måste du använda droger för förstoppning för spädbarn, till exempel glycerinsuppositorier. Nåväl, den sista metoden som används i frånvaro av det önskade resultatet efter allt ovan är att rensa tarmarna med ett emg .

Den bästa effekten kan uppnås med en kombination av flera terapeutiska åtgärder. Men ändå, innan du själv behandlar förstoppning hos spädbarn, glöm inte att kontakta en kvalificerad specialist. Eftersom oregelbunden avföring kan dölja mycket allvarliga sjukdomar som kräver aktiv inblandning i behandlingen.

förebyggande

Varje patologiskt tillstånd är lättare att förebygga än då länge att vara engagerad i behandlingen. Därför förebyggande av förstoppning i barn upptar en viktig plats. För att inte provocera ett barn med problem med matsmältningssystemet bör följande rekommendationer följas: