Pannkakor på mineralvatten

Det finns en uppfattning att pannkakor på mineralvatten visar sig vara perforerade, mer krispiga och samtidigt smala, för om du är en fan av bara sådana pannkakor, kommer det här materialet säkert att hitta en plats i din kulinariska anteckningsbok.

Äta pannkakor på mineralvatten

I fasta dagstidningar kan du inte misslyckas med att nämna receptet för pannkakor utan användning av animaliska produkter. Vårt recept är så omtänksamt och bekvämt att du inte kommer att märka skillnaden varken under rostning eller under att äta pannkakor.

ingredienser:

beredning

Under tillagningen av degen för pannkakor på mineralvatten är det mer bekvämt och snabbare att använda en mixer, släng bara alla ingredienser i skålen, tryck på knappen och piska. Om det inte finns någon mixer kan du hälla mineralvattnet till en blandning av stärkelse och mjöl (helst gradvis, för att undvika klumpar), tillsätt sodavatten och piska sedan. Beroende på vilken typ av fyllning du tänker sätta i en pannkaka, kan du lägga lite salt eller socker till deg själv.

Pannkakor på mineralvatten och mjölk - recept

Dessa pannkakor är inte bara beredda på mjölk, deras utmärkande kännetecken är närvaron av kaffe i själva testet, tack vare vilka pannkakor får en trevlig smak.

ingredienser:

beredning

Lätt värm mjölken, bara för att underlätta upplösningen av kaffe och sockerkristaller. Separat, slå ägget tillsammans med smält smör. Kombinera äggblandningen med mjölk och häll i läskvatten. Blanda försiktigt vätskan med mjöl och försök att undvika bildning av klumpar. Efteråt, lämna degen för att stå i en halvtimme och fortsätt sedan till sin stekning, tidigare lätt oljad pannkaka pan.

Recept för pannkakor på mineralvatten med hål

Perforerade pannkakor gör inte bara ett mineralvatten, utan också en väluppvärmd stekpanna, under den rostningsprocess som degen kokar på, bildar sprängbubblor. Pannkakor på detta recept kommer inte bara att bli fruktiga men krispiga, allt tack vare rismjöl.

ingredienser:

beredning

Om du vill göra saltade pannkakor, salta sedan rismjölet och blanda det bra. Söta pannkakor kan kompletteras med socker eller annat sötningsmedel när degen är klar. Blanda läsken med kefir och häll allt till rismjölet. Blanda den homogena degen och lägg den sedan i en halvtimme, så att mjölet absorberade fukt och svällde. Nu är pannkakor på mineralvatten utan ägg redo för bakning.

Pannkakor på kefir med mineralvatten - recept

Om du gillar mer delikata, mjuka men delikata pannkakor, blanda sedan mineralvattnet med kefir. Eventuella mejeriprodukter gör degen ibland mer ömma.

Vi kommer att förbereda dessa pannkakor saltade och använda helkornsmjöl, men du kan ersätta det med något annat mjöl.

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder pannkakor på mineralvatten, blanda hela vetemjöl med en nypa salt. Separat, vispa mineralvattnet med ägg och yoghurt. Häll vätskan i mjölet och vispa det tills du får en klumpfri deg. Låt degen stå i minst 15 minuter, så att gluten av vete sväller och pannkakor lätt stekas, inte sönder. Färdiga pannkakor behåller enkelt stopp.