Matning genom sonden

Vid djupt för tidiga barn förekommer inga sväljande och sugande reflexer, eftersom de inte kan mata självständigt på moderns bröstmjölk. Dessa barn får mat genom en speciell enhet - en sond.

Indikationer för utfodring av nyfödda genom en sond

Andra indikationer för matning genom sonden är:

Teknik för att mata ett barn genom en sond

Det finns två typer av teknik för matning genom sonden. I det första fallet administreras matningssonden endast för en matning. I den andra - sonden administreras för flera matningar i flera dagar.

Innan matningen börjar sätta en etikett på vilken den injiceras i magen (mäter längden från näsan till änden av båren). Innan du matar genom sonden, häll lite mjölk - kontrollera dess patency och ta bort luft, sonden injiceras i fylld tillstånd.

Barnet öppnar munnen och sätter sonden i marken exakt i mitten av tungan, ofta sprutas de för tidiga barnen genom näsan. Innan sonden matas in, är det nödvändigt att se till att barnet inte hostar och inte kväver, och sonden är i magen, inte i luftvägarna.

Några minuter efter installationen av sonden är en spruta fylld med varm bröstmjölk eller en blandning fäst vid sin övre kant. Om sonden inte är avlägsnad efter matning placeras ett speciellt kläm på sin övre del och sonden fixeras med en limpasta.

När det är svår kräkningar eller uppmanar det, bör utfodring stoppas, under fötterna ska barnets huvud och kropp vrida sig åt sidan. Om ett förtida barn har en sväljningsreflex, matas han inte bara genom sonden, men börjar också ge mat genom pipetten, och förbereda det för normal matning.