Actovegin för nyfödda

Actovegin är ett läkemedel som avsevärt förbättrar näringen av skadad vävnad, förbättrar metabolism och glukosförbrukning och främjar effektiv cellreparation. Särskilt värdefulla är dessa egenskaper vid en uppdelning i "leverans" av hjärnceller på grund av hypoxi (otillräckligt intag av syre).

Fosterhypoxi är i sin tur en ganska frekvent komplikation av graviditet och förlossning, vilket åtföljs av neurologiska symtom hos nyfödda. I dessa fall förbättrar användningen av actovegin signifikant prognosen. Så, låt oss prata mer om användningen av Actovegin för nyfödda och spädbarn.

Actovegin - indikationer för barn

Indikationer för användning av actovegin hos barn:

Som vi noterade tidigare används Actovegin oftast vid kronisk hypoxi vid intrauterin utveckling av fostret. Orsaken till otillräcklig blodtillförsel, oftast - felaktigt arbete i moderkakan, allvarlig toxicos och lågt hemoglobin hos en gravid kvinna.

Actovegin för nyfödda ordineras också efter akut akut hypoxi (till exempel ledningsrunda runt halsen eller lång leverans).

Hur man ger Actovegin till nyfödda barn?

Oftast rekommenderas actovegin att ta en nyfödd och en bebis i pricks, eftersom det medför att läkemedlet är mest effektivt. Också viktigt är att användningen av läkemedlet intramuskulärt eller intravenöst kan du välja rätt del av läkemedlet. Det är viktigt att veta att det inte finns något tabletter Actovegin för barn (mer exakt, i liten dos), så ofta rekommenderar läkare att dela pillret i 4 delar. Tyvärr är läkemedlets skal skadat och läkemedlets effektivitet reduceras.

Actovegin till barn - dosering

Kontraindikationer och biverkningar

Normalt tolereras actovegin väl av barn av alla åldrar.