Första hjälpen för sprains

För varje person och i synnerhet i samband med sport är det viktigt att veta hur man ger första hjälpen till dislokationer, eftersom det här är en allvarlig nog skada. I allmänhet är gemensam dislokation ett trauma som orsakar en stadig förskjutning av ändarna av ben i leden, sträcker sig utanför gränserna för deras rörlighet i det normala tillståndet. I vissa fall är detta trauma åtföljt av brott av ledband och den gemensamma väskan och även utgången från benets gemensamma ände från väskan. Det är inte svårt att gissa - det här är en mycket allvarlig kränkning, och det är viktigt att på förhand veta vad man ska göra med en dislokation för att inte förvärra situationen.

Hur identifierar man en dislokation?

Tecken på förskjutning är ganska ljusa och nästan omedelbart efter skadan. Ett brådskande första hjälpen krävs om extremiteten störs om följande symptom föreligger:

Oftast är det dislokationer av axel, armbåge och höftled. Traditionella dislokationer korrigeras med manuella metoder, men det är inte värt att försöka göra det utan speciell kunskap, annars kan du i stället för att ge förstahjälp till dislokationer, orsaka ännu större skada.

Första hjälpen i händelse av limförskjutning

Första hjälpen för dislokationer bör ges så fort som möjligt:

  1. Först, fixa den drabbade lemmen utan att ändra positionen för den förskjutna leden. För detta ändamål, applicera ett fixeringsbandage (tyg) eller däck; Om skadan är på armen, kan armen bandas till kroppen.
  2. Till platsen för förskjutning måste du kyla - till exempel en varmvattenflaska med is eller en handduk sänkt i mycket kallt vatten.
  3. Naturligtvis är det i detta skede inte möjligt att hjälpa till med salva från förskjutningar och sprainer. Det är nödvändigt att snabbt kontakta läkaren på sjukhuset - han kommer lägga ben på en plats och kommer att berätta hur man behandlar en dislokation ytterligare.

Dislocations och sprains är vanliga skador för idrottare, men det betyder inte att de ska behandlas respektlöst. Var redo: sättet att bota en förskjutning, kommer att vara en tid när det gäller att begränsa motorens aktivitet i den skadade delen av kroppen. Genom att ge leddet med vila för en tid som läkaren kommer att ge dig råd i ditt speciella fall, kommer du att accelerera återhämtningen av leddet och snart återigen kommer att kunna återgå till klasser och aktivt liv.