Förebyggande av akut respiratorisk sjukdom

En grupp akuta luftvägsinfektioner, som huvudsakligen påverkar luftvägarna, kallas ofta akut respiratorisk sjukdom. Dessa patologier överförs av luftburna droppar, särskilt risken för infektion vid kallt och vått väder. Därför spelar förebyggande av akut respiratorisk sjukdom en viktig roll vid förebyggande av utbrott, är det viktigaste att vidta nödvändiga åtgärder i tid.

Åtgärder för att förebygga ARI i hemmet

Att skydda mot virusattacker är mycket svårt, för varje dag måste en person vara bland många andra människor som potentiellt är bärare av sjukdomen. Den enda metoden för att förebygga eller förebygga infektion är en liten förstärkning av immuniteten. För att göra detta behöver du:

Men det effektivaste sättet att förhindra ARI är vaccination. Vaccination mot influensa idag anses vara det mest pålitliga sättet att skydda kroppen från virusinfektioner. Följande vacciner används:

Förberedelser för förebyggande av akut respiratorisk sjukdom

Om sjukdomens epidemi sprider sig redan, och kollegor på jobbet eller huset nysar och hostar misstänksamt, kommer vanliga förebyggande åtgärder inte att räcka.

Det rekommenderas att ta godkända terapeuter tabletter för att förhindra ARI.

Immunostimulerande medel (interferoninducerare):

Antivirala läkemedel:

Bakteriella stimulanser av lokal immunitet:

Det blir också överflödigt att komplettera den givna listan över läkemedel med olika fytopreparationer, till exempel, baserat på sådana växter: