Herpes hos barn - typ, symptom och behandling av de vanligaste typerna av viruset

Föräldrar står ofta inför ett sådant problem som herpes hos barn (typ, symptom och behandling av denna sjukdom beror på immunitet). Och den maximala skada påförs barn med ofullkomlig homeostas och lågt immuntröskelvärde. Hur man känner igen attacken av ett virus och behandlar barnet, vi kommer att överväga ytterligare.

Typer av herpes hos barn

De vanligaste virussjukdomarna är opportunistiska infektioner, som även kallas herpes. En bebis kan få det i livmodern, under arbete eller möta en bärare på gatan. En hälsosam och stark organism ger livslång immunitet efter vissa sjukdomar. Dessa inkluderar flera sjukdomar, provocerade av herpes.

Herpesvirus i barnet har 200 typer, de vanligaste av dem är sex. De skiljer sig mellan sjukdomens allvar, dess symtom och infektionsmetoder. Barn hämtar enkelt dessa infektioner och uthåller dem ofta i förskoleåldern. Dessa inkluderar:

  1. Virus av den första och andra typen är alla möjliga utbrott, med transparenta blåsor bildade på platsen där infektionen inträffade.
  2. Ett virus av den tredje typen eller Varicella zoster är en vattkoppor , när det återkommer, visas herpes zoster hos barn.
  3. Den fjärde typen av virus framkallar utvecklingen av infektiös mononukleos .
  4. Den femte typen av virus är cytomegalovirus ;
  5. Ett virus av den sjätte typen - det orsakar exanthema och kallas pseudo- röd eller babyrosa .

Alla dessa infektioner är utbredd i barnlag, men de mest obehagliga är de första 3 typerna. De har en uttalad symtomatologi och åtföljs av komplikationer (hjärnhinneinflammation, gingivit osv.). Det finns två nya herpesvirus av den nya generationen, som upptäcktes relativt nyligen. Läkare tror att de kan orsaka syndrom, depression, kronisk trötthet och cancer.

Herpes 1 och 2 typ hos barn

Beroende på vilken typ av herpes orsakas hos barn, är de olika typerna, symtomen och behandlingen av det olika. De vanligaste är de 2 första arterna. Småbarn bringar det i kroppen genom munnen. Detta kan hända med användning av vissa livsmedel, slickar leksaker eller med smutsiga händer. I dessa situationer visas lokaliseringsområdet på läpparna, hakan, kinderna och nacken.

Ett typ 2-virus kan orsaka en generaliserad infektion som leder till herpetic lunginflammation hos nyfödda. Om barnet utsätts för svamp- eller bakterieinfektioner finns det stor risk för dödsfall. Herpes av typ 1 hos barn leder till iridocyklitis, keratit, konjunktivit. Den allvarligaste komplikationen i detta fall kan vara en störning i funktionen av centrala nervsystemet:

Herpes simplexvirus typ 3 hos barn

Herpes Zoster hos barn eller ett virus av den tredje typen. Denna infektion under den första händelsen orsakar kycklingpox. Om barnet smittas igen kan han ha bältros. Men det andra alternativet är mycket sällsynt hos barn, eftersom antikroppar produceras i en hälsosam organism och återkommande återfall är möjlig hos vuxna med nedsatt immunitet.

Herpes av typ 4 hos barn

Epstein-Barr-virus hos barn eller typ 4. Detta är en allvarlig sjukdom som påverkar lymfoidsystemen. Om en baby blir smittad med denna infektion, har han sådana symptom:

Denna infektion leder till en försvagning av immunitetens skyddande funktioner. Vid 13 års ålder infekteras hälften av barnen med viruset. Många av dem känner smörjda symtom. Den slutliga diagnosen kan göras på sjukhuset efter att ha genomgått undersökningen och tar testen. Sjukdomen har farliga komplikationer i form av Burkitt lymfom, vilket är vanligt bland småbarn i ekvatorialafrika.

Herpes av typ 5 hos barn

Cytomegalovirus hos ett barn eller ett virus av den 5: e typen. Det förekommer först i 2-åriga spädbarn, när de börjar besöka plantskolor i dagis. I sällsynta fall inträffar intrauterin infektion, vilket leder till störningar i utveckling och andra allvarliga konsekvenser. Infektion är mycket skrämmande, eftersom det under lång tid inte kan manifestera sig.

Ett barn kan vara en virusbärare, och föräldrar vet inte om det och kommer inte att vidta åtgärder. Under aktiveringen av cytomegalovirus framträder symtomen ofta, som i smittsam mononukleos, endast utan lymfatisk skada på tonsillerna och noderna. Denna sjukdom är mycket farlig för gravida kvinnor och nyfödda. Behandla det med anti-herpetic medications.

Herpes simplexvirus typ 6 hos barn

När det finns herpes av typ 6 hos ett barn uppenbarar sig sig i form av exanthema och roseola. Infektionen har karakteristiska symptom i form av rosa lilla papiller på huden, blek under tryck. Vid sjukdomsuppkomsten kan barnet få feber, men ingen rinnande näsa och hosta. Läkare förvirrar ofta detta virus med ARD, ARVI, rubella eller allergi, så det är nödvändigt att klara test innan identifiering av diagnosen.

Herpes är sätten att infektera

Att besvara frågan om vad som utgör herpes hos barn, typ, symptom och behandling av sjukdomen, bör man börja från hur barnet smittades. Mycket ofta händer detta när ett barn kommunicerar med en person som är bärare av viruset, även i latentfasen. Av denna anledning begränsa kommunikationen av dina smulor med de personer som kan vara smittkällor.

Herpes i ett barns blod överförs under graviditet eller under amning. Under den här perioden begränsar den unga mamman hennes kost och kost, vilket leder till en minskning av kroppens skyddsfunktioner, hypovitaminos och förekomst av återkommande virus. Enligt statistik föds 54 000 av 100 000 nyfödda omedelbart med denna infektion. Endast den starka immuniteten hos en kvinna till en sjukdom kan skydda dem.

När herpes förekommer hos barn beror orsakerna till infektion inte bara av direktkontakt utan också på levnadsförhållanden, till exempel användning av vanliga kläder, skor, leksaker, redskap, delning av måltider. Viruset lever på dem i flera dagar. En annan infektion kan vara från en person med ett förhöjt virus som kan ses på läpparna, under en konversation eller med en kyss. Infektion, som träffar barnens kropp, kan under lång tid inte aktiveras förrän det förvärras under förhållanden som är gynnsamma för det.

Huvudfaktorerna som framkallar virusets manifestation är:

Hur manifesterar herpes hos barn?

Mycket ofta frågar föräldrar en fråga om hur herpes manifesterar hos barn - typ, symptom och behandling av viruset är av intresse för de flesta mödrar som någonsin har mött en infektion. För småbarn sker detta i form:

I områden där utslag snart uppträder känns barnet stickande, brännande, klåda och jämn smärta. Herpes på ett barns hud kan åtföljas av sårbildning, där såren bildas, vilka barn ofta kammade mot blodet, röra på dem och riva av skorporna. Sådana stunder gör det mycket svårt och fördröjer läkning och förlänger sjukdomen. Sår i smulan manifesteras i munnen (på tandköttet, tungan, gommen, insidan av kinderna).

När ett barn har herpes kan symtomen vara i form av:

Utsläppen hos barn varar ungefär en vecka och pigmenteringen i blåsans zon fortsätter i ytterligare 7 dagar. Lokaliseringen av utslaget beror på organismens individuella egenskaper eller på nervcellerna där herpesviruset har ackumulerats. Provoke infektionen kan vara en repa eller ett sår i vilket viruset kom in. Föräldrar bör observera smulorna och deras hälsa, följa reglerna för personlig hygien och om nödvändigt kontakta en läkare.

Än att behandla en herpes hos barnet?

När herpes förekommer hos barn beror behandlingen på lesionsområdet:

  1. Barnets munhålighet tvättas med desinfektionslösningar, örtväxter. En riklig varm dryck och en mjölkdiet förskrivs. Utesluter sött, kryddigt, surt och saltt för att inte irritera slemhinnan.
  2. Hudskydd av barnet behandlas med speciella salvor och förskriva tabletter.

Behandling av herpesvirus bör börja med de första symptomen. Hur snabbt du ger piller och behandlar det drabbade området beror på utbrottstiden och förekomsten av komplikationer. Dos, droger och frekvens bör väljas av en läkare som styrs:

Barnet bör vara fullt utfodrat under förvärvsperioden, i sin diet kan vara närvarande torkad frukt, fisk, grönsaker, kött och mejeriprodukter. Mellan återfallet ges barnet en anti-herpetic inoculation. Om utslag på smulkroppens hud är mycket ofta, måste föräldrarna visa det för immunologen, som ska genomföra en undersökning av kroppen och föreskriva en omfattande behandling för återställande av skyddsfunktioner.

Herpes tabletter för barn

När du svarar på frågan om hur man bota herpes hos ett barn ska du kontakta din läkare för recept. Specialister skriver:

Salva för herpes för barn

När det fanns en herpes på ett barns kropp, för att avlägsna klåda och minska smärtan, kan du tillämpa lokal behandling. Det händer i form av antiseptiska och mjukgörande salvor och lotioner. De mest effektiva drogerna är:

Herpes hos barn - behandling med folkmedicin

När herpes manifesteras i ett barn hjälper folkemedicin ofta till behandling. Huvudregeln i deras användning är försiktighet, för att inte orsaka allergier i barnet. De mest effektiva är lotioner och komprimerar från:

Konsekvenser av herpes hos barn

För barn är detta virus inte lika hemskt som komplikationer efter herpes. I avsaknad av behandling kan sådana sjukdomar utvecklas:

Förebyggande av herpes hos barn

Varje sjukdom är lättare att förebygga än att behandla. Av denna anledning innefattar förebyggandet av herpes: