Polidex-analoger

Polidexa är en aktuell preparat som används vid otorhinolaryngologi. Effektiviteten hos det kombinerade läkemedlet beror på innehållet i dess sammansättning av aktiva komponenter - antibiotika neomecin och polymyxin.

Egenskaper hos Polidex

På grund av kombinationen av de två antibakteriella komponenterna är läkemedlets terapeutiska spektrum signifikant, medan närvaron av dexametason i det hormonella ämnet ger en minskning av svullnad och inflammation som är karakteristisk för ENT-sjukdomar.

Preparatet av Polydex finns i formuläret:

Det bör noteras att sprayen för näsan i dess sammansättning också innehåller fenylefrin, vilket bidrar till att kärlen minskas.

Polidex spray är konstruerad för att behandla:

Öronfall Polideksa används vid behandling:

Analoger Polydixes för näsan

Farmaci erbjuder analoger av spray och droppar Polydex - läkemedel som har en liknande effekt på kroppen. En populär analog av Polidex för näsan är en finfördelad aerosol IRS 19. Läkemedlet används för att behandla och förebygga kroniska sjukdomar i övre luftvägarna.

Analoger av Polidex nässpray är också aerosolmedicin som används internazalno:

Alla dessa sprayer har en uttalad antiinflammatorisk och antiallergisk effekt. Dessa läkemedel minskar symptomen på allergisk rinit.

Analoger Polideksa på verkan är droppar i näsan, avsedda för terapeutiska ändamål med rinit:

  1. Galazolin rekommenderas för behandling av akut rinit av olika slag (bakteriell, viral, allergisk). Droppar används också vid otitisbehandling.
  2. Ximelin Extra , som används vid behandling av andningssjukdomar, åtföljd av hyperemi, ödem, rinorré. Vid behov kan droppar användas vid komplex behandling av mellanöratets otitis media.

Analoger Polideksy för öronen

I läkemedelsnätverk kan du köpa analoger av Polidex-öronfall:

  1. Ototon används för symptomatisk behandling vid sjukdomar i mellanörat, akut otit och edematös virusontit. Läkemedlet minskar smärtan i samband med den inflammatoriska processen.
  2. Otizol - kombinerad otologicheskoe betyder en uttalad smärtstillande effekt.
  3. Otofa - droppar, rekommenderas för användning vid akut, kronisk extern och mellersta otit, brist på trumhinnan . Drogen kan också användas efter operation i öronområdet för antibakteriella ändamål.
  4. Läkemedel i form av droppar Otinum är avsedd för symtomatisk behandling och smärtlindring för otitis media. Otinum löser också effektivt svavelpropparna i öronkanalen.
  5. Otikain-Zdorovye - otologichesky droppar, utsedda för behandling av en otit under en exacerbation och postgrippoznogo en otit.

Speciellt bör nämnas Polideksa Maxitrol- analogen. Den oftalmiska beredningen liknar de medikamentiska medlen av Polidex genom dess sammansättning (den innehåller även neomycin, polymyxin och dexametason) och farmakologisk verkan. Maxitrol är indicerat för smittsamma och svampsjukdomar i ögonen, och används för att förhindra komplikationer efter oftalmiska operationer. Som noterat av apotekare hittills finns det inga andra liknande analoger av Polidex när det gäller kvalitet.