Flytande mat

Efter svår sjukdom eller långvarig behandling förskriver läkare ofta patienter en flytande konsistens. Detta görs för att lindra matsmältningsorganet från en outhärdlig last vid det givna ögonblicket, men ändå att fylla bristen på en organism i näringsämnen. Kanske tog förespråkarna av flytande näring exemplet från sjukhusmenyn. Om läkare rekommenderar, då är det användbart. Och vad som är användbart efter sjukdomen, kan appliceras och hälsosamt.

Att konsumera flytande mat är ofta en del av fruitorianismen, eller en övergång från rå mat till pranaydeniyu . Men många under övergången och förblir "på saften och smoothies", eftersom det är lätt och gott. Men är det säkert?

Kost av flytande näring

Så innehåller begreppet flytande mat följande rätter och drycker:

  1. Buljonger (naturligtvis bara grönsaker) - Förespråkare av flytande näring tror att produkter, sammansatta buljonger, ger alla sina användbara element när de lagar mat. I princip säger nutritionists något som detta - när man lagar potatis, förblir allt kalium i buljongen när man kokar kål - C-vitamin är upplöst i vatten och så vidare. Det betyder att produkterna i buljongen blir tomma. Det är därför detta system av näring och rekommenderar att bli av med dem, för att alla extra leder till förloppsförfaranden i tarmarna.
  2. Morse - en blandning av vatten och juice, som bevarar vitaminer och mikronäringsämnen, samtidigt som surhetsgraden av vatten blir bättre.
  3. Kvass - de som är beredda utan salt, socker, jäst. Ur synvinkel av fläktar av flytande mat berikar kvas bara de ursprungliga ingredienserna, det vill säga grönsakerna och frukterna från vilka de kokas.
  4. Mejeriprodukter ingår också i kosten för detta system.
  5. Juicer och smoothies - detta är grunden för näring, de som väljer flytande mat. Det antas att i denna form absorberas alla vitaminer, mikro och makroelement mest effektivt av kroppen.
  6. Vatten - utan det på något sätt, särskilt inom ramen för detta livsmedelssystem. Flytande mat, baserad endast på vatten - detta är den första fasen av utfodring av prana.

Men hur mycket användbar näring av juice och buljonger, berättar du för kroppen. Sjukdomar, förlust av styrka och nedsatt immunitet och enkel håravfall med hudskalning - är oundvikliga, liksom brist på de vitaminer som ingår i livsmedel från vilken juice inte kan pressas.