Dekoration av påskkakor

Det räcker inte bara för att baka en god tårta , det är fortfarande nödvändigt att servera det snyggt. Dekoration av kakor är en enkel sak om du bestämmer dig för att sluta på en enkel beläggning med glasyr , men inredningen kan också varieras med hjälp av tillgängliga konfektmaterial, som mastik. Mer detaljer om möjliga sätt att dekorera i detta material.

Dekoration påskkakor för påskmastik

Det enklaste sättet att dekorera med mastic är en, för utföringsformen av vilka enkla figurer som används. Med hjälp av den senare kan du skapa en mängd olika konturer från mastiken. Vi bestämde oss för att bo på en enkel blommönster.

Först täck kakan med ett tjockt lager tjockt sockerglas.

Rulla ut mastern av önskad färg, klippa ut blommorna med hjälp av skärning.

Sprid blommorna på glasyren tills den har fryst, och låt sedan allt torka.

Dekorera tårta med blommor, du kan dessutom måla den med färgad glasyr eller speciella söta pennor, som under påskhelgen finns på vilken marknad som helst.

Dekorera kakor med egna händer

De ursprungliga dekorationerna för kakor från mastic kan vara mer voluminösa, som siffrorna för dessa kycklingar, som kommer att se roliga på glaserade toppar.

Ta en bit gul mastix, ge den en äggformad form.

En annan bit av mastic rullade in i en liten korv, klippa den i halva och platta den, trycka hårdare på ena änden. Du har vingar som kan fästas på en chicks kropp med en droppe vatten.

Blinda en bit apelsinmastik i kegeln och fäst den i chickens huvud. Använd en tandpetare för att markera munnen.

Det återstår att fästa ett par ögon, i form av bollar av svart mastik och redo.

Alternativ för att dekorera påskkakor med glasyr

Standardglasyrdynan kan också se intressant ut. Till exempel, om du täcker toppen med glasyr, kan du sprinkla det med kanderade frukter, inte sockerpulver.

I glasyren kan du lägga till smält choklad eller kakao för att lägga till choklad smak och färg. Förutom choklad i glasyren kan du lägga till frukt eller bärpuré eller vanlig matfärg. Från toppen glasyr kan ströas med sockerpärlor, kanderade frukter, torkade frukter eller hackade nötter.

En annan idé om att dekorera påskkakor är merenga. Torka små, hemlagade marängor och fäst dem på en glaserad topp av kakan.

Genom att använda olika enkla tekniker för att dekorera påskkakor kan du skapa oöverträffade kompositioner som säkert kommer att locka uppmärksamhet och säkert kommer att glädja, särskilt de små som dessa smycken kan tillverkas tillsammans.