Skärande sax för metall

Nyligen har befälhavarna fått till sitt förfogande en ny användbar enhet - dysskjuv för metall. Vanligtvis, vid reparation och byggnadsarbete, måste man hantera skärning av mjukplåt. Men det finns tillfällen då du måste skära tjockt böljat material, vilket är omöjligt utan ett förbättrat verktyg. Sådan är den angivna anordningen, vilket gör att du kan utföra komplicerat arbete med minimala kostnader. Dessutom används skjuvaxlar för att skära tak på hus och förstärkningsrör.

Kännetecken för nifty shears

Om du beskriver enhetens utseende kan du notera dess likhet med en skruvmejsel. De liknar inte bara skrovet utan även prestandakarakteristiken hos den elektriska enheten. Huvudskillnaden är skärmekanismen. Det är ett slag som skjuter fram och tillbaka.

Typer av nibbling saksar

Saxsågskärare är av flera typer. Vissa modeller är lämpliga för användning i vardagen. Endast andra yrkesverksamma kan förfoga över dem. Alla domineras av prestandaegenskaper. Till exempel, att skära ett tunt takbeläggning noggrant och enheten med en skärning till 3 mm.

Det finns sådana typer av enheter:

  1. Elektriska saxar för metall är konstruerade för att arbeta med plåt eller stål. Enheten är försedd med en matris - ett statiskt element som är fixerat i matrishållaren. En rundformad matris skär ett tunt arkmaterial med en tjocklek på upp till 3 mm och en fyrkantig - för ett tjockare järn. En obestridlig fördel med enheten är möjligheten att arbeta någonstans i järnplåten, oavsett om det är kanten eller mitten. Dessutom har den en 360 graders huvudrotation, som också är fixerad i fyra positioner. Elektriska saxar är professionella verktyg.
  2. En enklare version är handklippt metall sax. Men de är också mycket användbara för byggnadsarbeten. Med hjälp kan du snabbt fixa både staketet och taket. Samtidigt kan arbetet ske självständigt, utan att involvera professionella mästare.

Skruvmejselbit

Ett speciellt munstycke för en borr är ett utmärkt alternativ till dyra nibbling sax. Det moderniserar det vanliga verktyget, som är en borr, och används för skärning av plåt. Snittet utförs exakt och kvalitativt och lämnar inga hängslen längs kanterna.

Skärsaxar för metall kan ge betydande hjälp vid utförandet av arbete av en viss typ.