Dålig karaktär

När föräldrar avslöjar ett antal inte de mest avundsvärtande karaktärsdrag hos sina barn, säger de: "Vem var han född till?" När barn med denna cliche växer upp börjar deras miljö att hänga en annan etikett - en dålig karaktär. Men om vi tror att världen bara förvärvar färger för att vi målar det i vårt humör, då kan karaktären vara dålig eller bra?

Det är möjligt att prata oändligt om vad en otäck karaktär är, för var och en av oss har sin egen lista över de mest hemska drag som för honom återförenas i en dålig karaktär.

Men oftast är människor som äger den här egenskapen benägna att utbrott av aggression, från någon "analys av begrepp" passerar till tonen i strid, skandal och skrik. De kan inte prata med, de är bara rädda - hur man kan förutsäga när nästa explosion händer.

I psykologi

Psykologer som förstår detta fenomen, gav inte bara en definition av vad det betyder dåligt tecken, men avslöjade också orsaken till dess förekomst. Som det visade sig klichén "föddes" inte oavsiktligt. Det är sant att barnet inte är födt med en dålig karaktär, som påstås sändas genetiskt av folkliga övertygelser, men absorberar den i tillväxt och utveckling.

Så, barn som var lyckliga nog att födas i dysfunktionella familjer, där föräldrar ständigt skandalar, grälar, förstår förhållanden och i slutändan avviker, blir nödvändigtvis ägare av dålig karaktär.

För det första är anledningen att barnet, när nervsystemet är aktivt utvecklat, inte kan abstrahera från inhemska rätter i barndomen. Han tar dem till hjärta, upplever och drar mycket av sina nerver.

I framtiden kommer ett sådant uttömt nervsystem att manifestera sig i inkontinens, aggressivitet, konflikt hos personen.

För det andra försöker barnen ta reda på vem som ska skylla. Och skilda (eller ej skilda) föräldrar förvärrar bara allting, sätter barnet upp med berättelser "Vad din pappa är ond och inte bra. Du kommer inte att vara så när du växer upp? " Till sist är en av föräldrarna i barnets ögon oskyldig, och barnet har dolt en djup förolämpning som blir hans hela livskomplex för livet.

Och för det tredje uppträder barn i närheten av vänner som deras "förebilder" - Föräldrar. Om föräldrarna skannar hemma, kommer barnet att uppträda som orubbligt med vänner och i skolan, och sedan i vuxen ålder.

Ofta föräldrar, som inte uppfattar sin skuld, hyser sina hjärnor hur man förstår barnets otäcka natur. Men i själva verket skulle denna karaktär inte manifestera sig om det inte var för sina egna ansträngningar att hitta vem som har fel i huset.

Kämpa med en dålig karaktär du kan. Du behöver lära dig att koppla av, delta i psykoträning, gruppklasser, massage , så att du kan njuta av det, och blir därmed mer stödjande för andra människor.