10 mest moderna raser av katter

Katter i huset planteras av olika skäl. Ensam människor söker en kompis i sina husdjur, vilket kommer att bidra till att ljusna upp vardagen. Föräldrar som köper en katt räknar med att ett barn som deltar i vården av ett djur kommer att lära sig vänligheten, ansvaret. Och några tar med sig husdjur, styrs av zoonoderna. Ja, ja! Att ha en katt av fashionabla rasen i huset är en trend bland kändisar. Det är inte konstigt att de raser som är dyra anses vara moderna. Djupare in i den moraliska aspekten i den här artikeln kommer vi inte. Vi uppmärksammar de 10 mest moderna raserna av katter som är mycket populära idag.

Topp 10 mest moderna raser

  1. Avlägsnandet av skalliga (nakna, hårlösa) raser vände helt om tanken på vilken typ av katter som skulle vara. Idag är djur med mjuk hud som liknar mocka, utskjutande stora öron, sammet vikar och stora smarta ögon mycket populära. Trots att utseendet på kanadensare, Don, Skt. Petersburg sfinx, peterbolds, alver, bambino och kohon orsakar föreningar med utomjordiska varelser, kännetecknas dessa djur av mildt temperament, ömhet, sällskaplighet. Den uppenbara fördelen med att hålla dessa djur är att de inte luktar, och bristen på hår kommer att rädda dig från frekvent rengöring.
  2. Inte mindre fashionabelt är den brittiska shorthairen . Denna hybrid av persiska och inhemska engelska katter präglas av stora kroppstorlekar, plysch mjukull, ljusa uttrycksfulla ögon. Trots att klassikerna är blåa, i mode idag, två- och trefärgade brittiska. Karaktären hos dessa katter är smidig, lugn, djuren är mobila, opretentiösa.
  3. Representanter för persiska rasen var och kommer alltid att vara i mode. Det är omöjligt att se utan känsla i dessa runda ögon, en snubsnos och en lyxig krage av tjock, mjuk ull. Sådana djur har länge vunnit statusen för de mest inhemska och tillgivna. På grund av den klagande naturen, färgrika färger och det skarpa sinnet, är persiska katter alltid ett välkommet förvärv. Endast vård av kappan är en besvärlig verksamhet.
  4. Stå ut bland kattälskare och ägare av Maine Coons . Och var inte rädd för den enorma storleken och det halvvilda djuret, för katterna i denna ras är ganska sällskapliga och godmodiga. De är lätta att träna, och den konstanta specifika ringen som gör maine coons kommer inte att låta ägaren bli uttråkad ensam.
  5. En katt av siamesisk ras kommer aldrig att lämna zoomoden. Hög känslighet, skarpt sinne, elegant specifik färg, nåd och tillgivenhet för ägaren mer än kompenserar manifestationerna av svartsjuka och oförutsägbar ilska.
  6. Tack vare det exotiska utseendet producerar korthåriga katter från den abyssinska rasen ett bedrägligt intryck. Bakom detta köttätande och farliga utseende ligger ett sällskapligt djur med balanserad karaktär.
  7. Termometer - det här är hur skämt kallas katter av burmesisk ras . Faktum är att dessa graciösa djur kan ändra färg beroende på temperaturen i miljön. Om de känner sig kalla, blir ullen på tassarna, ryggen, spetsen på svansen och munnen mörk.
  8. Ryska blå (Arkhangelsk) - överraskande graciös och vacker katt. En enda blick hos djuret är tillräckligt för att förstå att en lugn disposition bara är ett utseende, för att den ryska blåen har en fantastisk jaktinstinkt och hoppning.
  9. Utbredd popularitet förvärvades av företrädare för en relativt ny ras, till exempel skotska veck eller skotska foldar. Dessa djur har utmärkt hälsa, en god aptit, idealisk för att bibehålla ett temperament i huset. Förresten, Skotska Fold av okända skäl som självsäker och försörjande män.
  10. Neva Masquerade rasen stänger de tio mest fashionabla katterna, företrädarna för vilka förtjänar ära av lugna, balanserade men lite påträngande djur.

Att vara ägare till ett djur av en av ovanstående raser är förstås prestigefylld och fashionabel, men är detta kriterium det viktigaste när man väljer ett husdjur?