Vad ska jag göra om jag har en dålig dröm?

"Åh, min hänsynslöshet! Hur kan jag se mina drömmar? "- skrev B. Akhmadulina. Efter några drömmar kommer dessa ord omedelbart ihåg. Ibland vaknar du i mitten av natten i en kall svett och med ett knallande hjärta och vet inte, kanske aldrig igen att sova, så det här med en garanti hände inte.

Varför ser människor dåliga drömmar?

Vad ska jag göra om jag har en dålig dröm?

När en person sover, arbetar hans hjärna i ett annat läge - inte hur det är under dagen. Under sömnen passerar hjärnan flera gånger två intermittenta faser: Fasen av djup (långsam) sömn och fasen med snabb sömn (det kallas också paradoxalt).

Faserna med djup sömn är långa, de tar ungefär 40 minuter. Fasen av en paradoxisk dröm varar i genomsnitt kvart i timmen. Det är under denna period som människor drömmer.

Hur många timmar en man sov, så många drömmar som han såg. Varför minnde jag inte? Eftersom människor bara kommer ihåg en dröm om uppvakningen var i en snabb sömnfas.

Och i dessa perioder "hjälper hjärnan hos en person med stor intensitet" deras intryck på dagtid. Ibland är det för tillfället ett beslut som inte gavs till en person under dagen. Det är känt att Mendeleev inte kunde ordentligt ordna elementen i bordet, tills han såg den i en dröm.

Och det finns också mardrömmar. Detta är också fragment av minnen, men blandas i en galen "vinaigrette", för på natten, inte sinnet, men de undermedvetna sinnena.

Jag hade en mycket dålig dröm - vad ska jag göra?

Att börja lugna sig. Även om det verkar som om det här är en profetisk dröm. Även profetiska drömmar blir inte alltid sanna. Hur många drömmar även denna natt var. Sov mannen 7 timmar? Därför hade 7 drömmar en dröm. Varför denna speciella, fruktansvärda, måste vara profetisk?

Sömn kan indikera en början sjukdom, det är sant. Om du rinner i en dröm, kolla ditt hjärta. Choking - hals. Det luktar av råtta. I en dröm kan du inte komma ut ur labyrinten - det är depression . Men var inte nervös - vi borde vara glada att du varnar i ett tidigt skede. Gå till doktorn och behandlas medan sjukdomen är i knoppen.

Har du sett en dålig dröm och inte vet vad du ska göra, kan du använda folkmedicinska lösningar. De mest kända av dem är att berätta för en dröm om rinnande vatten. Inte alla har en flod under fönstret, men du kan bara berätta för vattnet från kranen. Hon kommer bära en dålig dröm.

Du kan stå framför ett fönster och säga till den rullande månen: "Var natt är det en dröm."

Folk har länge tänkt på vad man ska göra så att en dålig dröm inte blir sann. De säger att om man inte säger ett ord om en dålig dröm före middagen, är det garanterat att det inte går i uppfyllelse.

Kristna tror inte på dåliga drömmar: en troende bör inte vara vidskeplig. Men om du inte kan komma ut ur intrycket av sömn måste du vidta några åtgärder. Vad ska en troende göra om han har en dålig dröm? Bön hjälper. Du kan läsa någon guds böns eller korsets bön ("Gud Gud Rise ...", "Bevaka mig, Herre ...") eller Salme 90 ("Lev i Hjälp ..."), gör korsets tecken och inte tänka på det längre. Om Herren ville säga något hade han blivit genom samvete, inte undermedvetet.