Bouillabaisse - recept av en ovanligt god fransk soppa

Baujabes är ett recept för att skapa den berömda franska soppan. Hemligheten av "Marseilles-soppans popularitet" är i en stark rik soppa som bryggs från flera sorter av havsfisk och en handfull skaldjur, med en bukett örter och kryddor, och serveras sedan färgglatt. Serveringen innehåller vita brödsmulor och en skarp rågsås.

Hur man lagar bouillabaisse?

Franska soppa buyabes omöjliga utan fiskbuljong. För honom passar svansarna och huvuden på de fiskar som kommer att användas i soppen. När du lagar mat, används en bukett garneringar - det här är ett doftande urval av örter. Klar buljong filtreras och läggs till stekt lök, vitlök och tomater. På denna grund kokas fisk och skaldjur.

 1. Soup buyabes är endast beredda från havsfisk.
 2. Vid matlagningbuljong bör du följa proportionerna: 1 kg fisk tas 1 liter vatten.
 3. För buljongen används 5 sorter av fisk. Den mest prisvärda - pollock, tonfisk, sardiner, havsabborre. Elite sorter - dorada, sjöål, lax placeras direkt på tallriken.

Sås för soppa buyabes

Sås för bouillabais är en viktig del av serveringen. Traditionellt serveras soppa med en kryddig sås av rues. Den består av råa gulrök, vitlök, olivolja, paprika och cayennepeppar. På grund av den sistnämnda deltagandet förvärvade såsen en ljus orange färg, för vilken den kallades "rost". Denna sås serveras till många fiskrätter.

ingredienser:

beredning

 1. Razstolkit vitlök, saffran, salt och peppar.
 2. Blanda pastaen med äggulorna.
 3. Lägg gradvis till olja.

Klassiska Buoyabes

Marseilles soppa buyabes är en fiskrätt, uteslutande utrustad med fisk och skaldjur. Det finns ingen plats för potatis, och näringsvärdet och näringsvärdet uppnås genom närvaro av fet fisk. I det klassiska receptet används endast tomater, lök, vitlök och fänkål. Obligatorisk och doftande bukettgarnering: örter briljant betonar smaken och aromen.

ingredienser:

beredning

 1. Koka buljong från fiskhuvud.
 2. Stek tomater, fänkål, vitlök och lök.
 3. Broth stam, kombinera med grönsaker, lägg en bukett av garnishes, fisk och koka i 15 minuter.
 4. Bouillabaisse är ett snabbt recept, förutsätter en omedelbar matning till bordet.

Bouillabaisse med skaldjur - recept

Bouillabaisse med skaldjur - kombinerar näring, näring och fördelar. Skaldjur kombineras överraskande med en mängd olika smaker, från denna maträtt har en rik och mångsidig slutlig smak. Fiskbuljong är en utmärkt bas, vilket gör skaldjur mer ömt och juicier. Man bör komma ihåg att "skaldjur" är känslig och tiden för värmebehandling bör vara minimal.

ingredienser:

beredning

 1. Lök och morötter läggs i buljong och laga mat i 20 minuter.
 2. Tillsätt vin och tomater, blöt i 5 minuter och spänning.
 3. Återgå till tallriken, sätt fisken, räkor, musslor och kammusslor. Koka i 10 minuter.
 4. Servera bouyabes med ruesås.

Franska soppköpabes

Fisksoppa buyabes är en klassiker av franska köket. Dessutom har varje region ett eget recept. I "Norman" för potatis sätter potatisen. Under kokningen kokas den starkt, vilket ger mättnad och densitet. Samma teknik gäller för fisk: Mjuka sorter upplöses bokstavligen i buljong, vilket ger rätt konsistens.

ingredienser:

beredning

 1. Koka fisken, tillsätt potatis och simma i 30 minuter.
 2. Lök, morötter, selleri och tomater krydda och simma i 10 minuter.
 3. Sätt grönsakerna i buljongen och rengör franska bouillabaisse från kaminen.
 4. Bouillabaisse är ett recept där en färdig soppa infunderas i 30 minuter.

Tomat Bouillabaisse - ett recept för soppa

Bouillabaisse är ett recept för matlagning, vilket ger utrymme för kulinariska fantasier. Så, genom att öka mängden tomater, kan du ge fatet ett levande utseende och piquant surhet, som perfekt stämmer av smaken av fisk och skaldjur. Receptet är enkelt: du bör steka grönsakerna och tomaterna, tillsätt tomatpastaen och lägg ut den, fortsätt att krydda soppen med stekning och ta bort från värme.

ingredienser:

beredning

 1. Morötter, lök och tomater steka.
 2. Tillsätt pastaen och koka i 10 minuter.
 3. Lägg fisk och skaldjur i buljongen.
 4. Efter 10 minuter lägger du till grönsakerna och tar bort från plattan. Bouillabaisse är ett recept som förutsätter en halvtimmes infusion före provsmakning.

Bouillabaisse är ett enkelt recept

Förberedelse buyabesa möjligt och i en förenklad version. Det är perfekt för dem som inte vill spendera mycket tid i köket eller betala en förmögenhet för en tallrik av doftande soppa i en restaurang. Receptet visar att från en handfull räkor och en sorts fisk i en halvtimme kan du laga en god och budgetmaträtt, som ursprungligen var köperier.

ingredienser:

beredning

 1. Lax koka, tillsätt morötterna och selleri och blöt i 10 minuter.
 2. Stek lök, krydda med paprika och sätt i soppa.
 3. Tillsätt räkorna.
 4. Bouillabaisse är ett enkelt recept, vilket föreslår en fem minuters matsmältning dessutom.