Styling för hår

Styling för hår är en grupp av produkter som kan fixa lockar och ge dem den nödvändiga formen. Idag kan frisör inte klara av dessa medel, men de är inte frekventa gäster på hyllorna av tjejer som står inför en frisöraffär endast när du behöver avta tipsen eller färga håret.

Modet är idag naturligt, men det finns en missuppfattning att håret är tillräckligt för att skölja och blåsa torrt utan att använda styling för att uppnå effekten av moderiktig stilering. Kanske är detta den främsta orsaken till att håret uppnås utan volym och ser tråkigt ut, korta hår skakas vid hög luftfuktighet och hårets ändar är disheveled. Därför bör man inte underskatta stylingprodukter: de är också viktiga för hårets skönhet, såväl som närande masker .

Medel för hår styling

Det finns tre huvudsakliga sätt att fixa hår: lack, vax och spray. Men det här är inte hela utbudet av "fixatorer": bland dem är det mindre populärt, men inte mindre bekvämt.

  1. Pulverformning för hår. Detta är ett relativt nytt verktyg inom kosmetikindustrin. Pulver för hår är ett pulver som appliceras på hårets rötter och fördelas jämnt mellan strängarna. Idag producerar den två kända märken - OSIS + och Got2b från Schwarzkopf. Det första medlet avser den professionella - det ger glans till håret och en naturlig "ruffling". Det andra verktyget har en större fästkraft, så att du kan skapa en jämn och jämn sträng.
  2. Spray styling för hår. Hårspray är ett av de mest populära sätten att styling, som används både i professionella kretsar och hemma. Idag finns det ett stort utbud, men det bör förstås att många av dem innehåller en hög koncentration av alkohol, vilket berövar håret av fukt. Därför ska fuktgivande masker också användas när man använder sprayen. Till exempel i den professionella Nouvelle-linjen finns en Fresky Erect spray för snabb fixering. Den har ungefär samma egenskap som lack, men den har en vattenbas, och därför appliceras den på fuktigt hår. Företaget Ducastel har en spray som skapar en volym för håret, höjer rötterna - Subtil. Det innehåller melissa extrakt, vilket hjälper till att minska skadan av fixativ substans till håret.
  3. Gel styling för hår. Hårgel är en av de allra första stylingprodukterna som har använts i stor utsträckning. Enkelheten i användningen, liksom den välstrukturerade hårstrukturen gjorde det till ett oumbärligt verktyg på hyllorna hos många tjejer. Så idag finns det olika geler - skapar effekten av vått hår, rätning och skapar också vågor. Ducastel har till exempel en bpm Beat On-gel som räter ut håret och inte klistrar det ihop. Det är lätt att använda tack vare en dispenser med en dispenser, vilket gör att man inte bara kan spara produkten, men också att inte lägga bakterierna på fingrarna i gelén, vilket kan hända med hjälpmedel i burkarna. Samma företag har en gel-kartong som har superfixering. Tack vare honom kan håret modelleras i olika riktningar, och de kommer att hålla formen tillräckligt lång. Dess namn är bpm Beat In.
  4. Lack styling för hår. Hairspray är det mest populära sättet att fixa styling. De kan vara i professionella linjer och i massmarknadsserien. Till exempel är Londas hårspray med medium fixering optimal för varje dag, tack vare att det praktiskt taget inte förorenar håret. Ändå försvinner denna lack frisyren, och därför försvinner luftens luftighet när den används.
  5. Vax för hår. Wax är den mest täta produkten bland alla stylingprodukter. Dess sortiment är litet, i regel presenteras en typ av vax i varje professionell linje. Till exempel har Nouvelle ett vax Shine vax, vilket förutom fixering skapar glans. Revlon varumärket har ett vax med en texturerande effekt - Style Masters. Det låter dig göra inte bara raka strängar utan också krullar av olika former.

Hur man använder hår styling?

  1. Pulver för hår appliceras på torra strängar.
  2. Hårsprayen appliceras på håret före styling, efter att huvudet har tvättats.
  3. Hårgelén kan användas på både vått och torrt hår.
  4. Hairspray används för att korrigera torrt hår som slutstadiet av styling.
  5. Hårvax kan användas på både torrt och vått hår.