Ben med majonnäs och vitlök i ugnen - de bästa idéerna för att göra en god och god maträtt

Kyckling med majonnäs och vitlök i ugnen - bekant för alla, en enkel och favorit sedan barndomsrätten. Av det minsta antalet ingredienser (kyckling och sås) får du en doftande maträtt, lätt att förbereda, men kan bli den viktigaste på bordet.

Hur lagar man ett helt ben med majonnäs?

Kött, bakat med majonnäs med tillsats av kryddor och vitlök, är en enkel och utsökt behandling. Det finns flera sätt att laga ett helt ben i ugnen, och de är alla bra:

 1. Köttet kan sättas i en timme eller mer i marinaden för skinka i ugnen med majonnäs, och du kan hälla vitlök-majonnäs sås som redan lagts på bakplåten.
 2. Innan du lägger kycklingen i en form rekommenderas det att tvätta det med vatten och gnugga det med salt och kryddor.
 3. Hela benet med majonnäs och vitlök i ugnen blir ju Juierigare om det tillverkas i folie eller ärm.
 4. Om du bager en maträtt på ett bakplåt kan du vattna köttet med jämna mellanrum med fett, vilket släpps när du bakar, då blir det inte torrt.

Kycklinglår i ugn under majonnäs

Kycklingör med vitlök och majonnäs - en maträtt med oöverträffad smak och smak, vilket kräver mycket lite tid att laga mat. För det och uppskattar hemmafru. Du kan baka ett helt ben, och du kan dela det i bitar, så det blir ju ju bättre, för varje marinad kommer att genomtränga varje bit. Som extra kryddor används svart, röd, jämn vit peppar eller en blandning.

ingredienser:

beredning

 1. Skölj hela benet och lägg det i smurt form. Säsong som önskat.
 2. Majonnäs och finhackad vitlök blanda ihop och belägg bitarna ovanpå.
 3. Koka hela benet med vitlök i ugnen i 45 minuter.

Lägg i ugnen med majonnäs på ärmen

Baconstews bakade med vitlök, kryddor och majonnäs i ärmen är mycket juicier än de som helt enkelt bereddes på ett bakplåt, eftersom hylsan inte tillåter kött att fastna, förlora juice och vikt. För att få en rosskorpa, kan du ta bort filmen i 8-10 minuter tills den är klar och ge kycklingen lite rostat bröd. Om du lägger till den röda söta paprika-paprika kommer marinaden att ha en vacker rosa färg.

ingredienser:

beredning

 1. Vitlökskivad, blandad med kryddor och majonnäs, salt.
 2. Hacka hela benet, rulla väl i marinaden, lägg i en ärm.
 3. Slå på ärmen från alla sidor, gör en liten punktering för luftuttaget.
 4. Baka ett helt ben med majonnäs och vitlök i ugnen i 35-40 minuter.

Lägg i ugnen med ost och majonnäs

Kycklinglår med vitlök under ostfryst skorpa blir kär i alla familjemedlemmar. Det är önskvärt att skära dem i mindre delar så att marinaden fördelas jämnt. Istället för enkel hård eller ost för pizza kan du ta ens smält eller rökt. Kockens fantasier är inte begränsade.

ingredienser:

beredning

 1. Förbered såsen från vitlök, finhackad och majonnäs. Krydda med salt.
 2. Ostrosa stor, blanda med gröna.
 3. Skjut undan kycklinghuden på benen och sätt osten där (ca 50-60 g ost kommer att gå in i varje ben).
 4. Tillsätt köttbitarna med sås, sätt bakad i 45-55 minuter.

Ben med senap och majonnäs i ugnen

Juicy kycklingben med vitlök i ugnen kan tillverkas under en ö smaksatt marinade från majonnäs och senap. Kryddor i mycket kött rekommenderas inte, eftersom maten kommer att visa sig vara akut. Köttet innan du lagar mat ska tvättas och torkas på en bit av linne eller bomullstyg. Vitlök i skålen är också mycket bättre att inte sätta, tillräckligt för ett huvud per kilo kött. Servera hela benet med majonnäs, senap och vitlök i ugnen med potatis.

ingredienser:

beredning

 1. Kyckling kött skölja, torr.
 2. Vitlöksmos med kryddor i en murbruk. Belägg den erhållna kompositionen med kyckling.
 3. Sätt i ugnen i 25-35 minuter.
 4. Förbered marinaden från senap och majonnäs, blanda dessa ingredienser väl.
 5. Lacka marinaden noga med en halvfärdig maträtt och baka ett helt ben med majonnäs, senap och vitlök i ugnen under ytterligare 15-20 minuter.

Ben med Adzhika och majonnäs i ugnen

Det klassiska receptet för skinka i ugnen med vitlök kan varieras med en skarp adzhika. Det kommer att tillföra en piquant smak till maträtten. Salter och kryddor mycket att sätta kött är inte nödvändigt: adzhika är redan salt och peppery. Det rekommenderas under matlagning att regelbundet få kyckling och vatten med fett, som visas på en bakplåt. Du kan lägga på översta bitar av jalapeno peppar.

ingredienser:

beredning

 1. Majonnäs, adzhika, vitlök, kryddor (om nödvändigt) sätta i en skål, rör om.
 2. I en halv timme syltes kycklingben i en skål.
 3. Lägg i ugnen i en timme, häll köttet med fett periodiskt.

Anka lår med vitlök

Duckben i majonnäs med vitlök ser bra ut på festbordet. Anka kött är tufft i sig, så det kan mjuka marinaden från majonnäs. Före tillagningen ska köttet blötläggas i flera timmar i vatten med tillsats av vinäger. Anklingarna är väl kombinerade med citrus, så det rekommenderas att göra majonnässås med citronsaft.

ingredienser:

beredning

 1. Häll i en panna i en kastrull med 3 liter kallt vatten. Tillsätt vinäger, om så önskas, oregano, lövblad och andra kryddor. Lämna i 2-3 timmar på en sval plats.
 2. Kött att få och torka.
 3. Förbered sås från vitlök, citronsaft, majonnäs. Smörj köttet från alla håll.
 4. Baka i hylsan i ca 60 minuter.

Ben med potatis i ugnen med majonnäs

Ett helt ben med potatis och vitlök i ugnen kan kokas antingen på bakplåt eller i folie. I det andra fallet blir maträtten varmare längre, och potatiserna blir bättre blötläggda med juice från kycklingkött och vitlöksmak. Du kan lägga en skedfull gräddfil till majonnäs och vitlöksås, så det blir mer försiktigt.

ingredienser:

beredning

 1. Tvätta köttet och torka det på en trasa. Skär i mindre bitar.
 2. Förbered majonnärskrämssås med vitlök och täck dem med köttstycken från alla sidor.
 3. Sätt på folien skuren i skivor potatis, lägg upp köttet. Baka potatis och skinka i ugnen med majonnäs i ca 45 minuter.