Förebyggande av självmordsbeteende hos ungdomar

Övergångs ålder är en mycket svår period i ditt barns liv, och ibland börjar även de tystaste och mest lydiga barnen förändras mycket vid denna tidpunkt. Detta beror på både hormonella "stormar" i kroppen och psykologisk omstrukturering, vilket tvingar din mogna son eller dotter att ompröva sin plats i världen och bestämma vem han är. Ibland är det förenat med allvarlig depression, så föräldrar är mycket viktiga att veta om förebyggande av självmordsbeteende hos ungdomar. En pojke eller en tjej kan ibland inte klara sina känslor, och detta kan orsaka en tragedi.

De viktigaste faktorerna för självmordsbeteende hos ungdomar

Av orsakerna som leder till allvarliga skador och till och med död i gymnasieelever är det värt att lyfta fram följande:

Vad ingår i förebyggandet av suicidalt beteende i tonåren?

Tyvärr kan inte de mest älskande föräldrarna garantera att tanken på att gå till nästa värld inte kommer att besöka sitt barn i den här eller den där situationen. När allt kommer omkring, kan en tillbakalutande situation på grund av psyks instabilitet leda till ett otillräckligt svar. Följ därför rekommendationerna till föräldrar om effektivt förebyggande av suicidalt beteende hos ungdomar:

  1. Spendera så mycket tid som möjligt med ditt nästan vuxna barn, fråga honom om hans verksamhet, studier, vänner. Ju mer en son eller dotter kommer att lita på, desto tidigare kommer du att märka de första symtomen på självmordstendenser: depression, förändringar i beteende, brist på nära kontakt med kamrater, frekvent prata om döden. Detta är mycket viktigt för att förebygga självmordsbeteende hos ungdomar.
  2. Ge ditt barn att förstå att du accepterar honom som han är, även om han gjorde ett misstag och gjorde det felaktiga. Ett viktigt inslag i att förebygga självmordsbeteende bland ungdomar är viljan att hjälpa om en ung man eller tjej direkt antyder självmord. Att förlåta eller inte ta dessa ord på allvar - det värsta du kan göra för att driva för frivillig död.
  3. Lär dig att lyssna noggrant. Ibland en halvtimme, allokerad att höra från tonårens mun, en bekännelse om hur illa han är, kan verkligen rädda liv.
  4. Argumentera inte med barnet som överväger att lämna denna värld och fråga ledande frågor. För att förhindra självmordsbeteende hos barn och ungdomar är det nödvändigt att utesluta aggressions manifestationer hos en vuxen som kan falla i chock och uppträda otillräckligt när man nämner självmord som ett sätt att lösa problem.
  5. Erbjuda att tänka ihop hur man går ur en svår situation. Av alla rekommendationer för förebyggande av suicidalt beteende bland ungdomar är detta svårast att uppfylla, men för att införa ett desperat skolbarn är ett hopp för det bästa det mest konstruktiva tillvägagångssätt som kommer att bära frukt.