Problem med tonåringar

I det moderna samhället finns det en negativ trend när tonåringar bara kommer ihåg när det gäller brott, brottslighet och narkotikamissbruk. Vanligtvis föredrar media och utbildare att prata om problem med att hantera ungdomar, och ignorerar ofta en så viktig detalj som bildandet av ungdomens personlighet och den hjälp som han behöver i denna period. För att undanröja denna tendens är det nödvändigt att veta vilka problem ungdomar står inför och leta efter sätt att lösa dem.

Problem med moderna tonåringar

I varje barns liv kommer en period när han först ställer sig frågan: "Vem är jag? Vad vill jag ha från livet? Vad vill jag bli? ". Frågorna växer i geometrisk progression, och i livet kommer det en tid att söka efter svar. Under en kort tid - från 11 till 16 år gör barnet ett enormt utvecklingssteg och blir tonåring. Vid denna tid förändras hjärtat inte bara ungdomens mentalitet, utan också hans hormonella och fysiska tillstånd. En tonåring blir sårbar och kan inte hantera bildandet av sin personlighet på egen hand utan adekvat stöd. Perioden av interna konflikter med sig börjar, vars satelliter är vanliga förändringar i humör, sökandet efter nya vänner och hobbyer och utseendet av aggression. Under denna period börjar problemen med tonåringar med föräldrar. Anledningen till detta är sådana interna motsättningar av barnet:

Från dessa motsättningar växer alla ungdomars huvudproblem: familje-, sexuella och beteendemässiga problem. För att förstå hur du hjälper ditt barn att hantera dem, överväga de vanligaste problemen.

Faktiska problem hos ungdomar

De flesta föräldrar gissar inte ens vad som är problem för tonåringar, eftersom deras barn föredrar att hålla tyst om sina svårigheter och inte lita på de dolda tankarna även för att stänga människor. Därför börjar problemen med ungdomar i familjen. Svårigheten att kommunicera förvärras ofta av det faktum att föräldrar inte förstår att barnet har vuxit och att kommunikationen med honom inte borde vara i nivå när han var ung. De flesta problem uppstår just på grund av åldersintervallet. Föräldrar glömmer att de en gång var samma tonåringar, och problemen med deras växande barn verkar inte vara allvarliga för dem. Barn svarar på ett svåra sätt, de slutar att respektera sina föräldrar, tro att de ligger bakom tiden och deras smak är gammaldags. Som ett resultat förloras respekt och ömsesidig förståelse. En annan huvudvärk hos föräldrar är problemen med ungdomar beteende. Gårdagens barn väljer oftast det beteende som är nödvändigt under de nödvändiga omständigheterna. De sitter antingen på föräldrarnas hals eller tar in bajonetterna varje ord av vuxna. Ofta ser det ut som ett tecken på protest och en utmaning för samhället. För sådana "antics" har en tonåring vanligtvis ett av fyra mål:

1. Försök att undvika misslyckande, dvs. tanken "jag kan inte." Det kan finnas två anledningar:

2. Försök att hämnas. Detta är den mest komplexa typen av beteende. Hämnd av en tonåring har inte nödvändigtvis form av en stark vrede, men viljan att hämnas är nästan alltid ett svar på smärtan som orsakats en gång. I det här fallet kan barnet reagera som i en minut efter att trauman orsakats, och många år efter det. Det finns hämnd i form av mentala och fysiska attacker: barnet på alla sätt skämmar föräldrar eller andra förolämpare, ignorera några av försök till försoning.

3. Demonstration av ens kraft. Det manifesterar sig antingen i ett barns verbala förargelse som blir en konflikt eller i tyst olydnad. Barnet lovar att göra vad han blev tillfrågad, och han fortsätter att göra sitt eget företag. Detta beteende kan förorsaka föräldrarna till raseri, och barnet häller olja på elden med fraser: "Du kan inte göra någonting åt mig" eller går hemifrån. Huvudskälet här är en tonårs önskan att utjämna sina rättigheter med vuxna.

4. Att locka uppmärksamhet åt dig själv. Ofta manifesteras i barnets försök att distrahera föräldrar från sina angelägenheter och provokation mot misshandel och straff. Anledningen är att en tonåring förstår helt väl att mer uppmärksamhet ägnas åt "dåliga" barn, och för denna uppmärksamhet sätts han i allvarlig roll.

Sexuella problem hos ungdomar

På ett separat steg finns det sexuella problem hos ungdomar. Ungdomstiden är en tid för inte bara psykologisk, men också hormonell mognad. Ungdomar uppfattar sex som ett slags experiment, ofta av nyfikenhet. Ungdom mognar för relationer som är mycket tidigare än tjejer, för vilka det huvudsakliga uttrycket av sexuellt intresse under en lång tid är coquetry och blyghet. Representanter för båda könen är dock lika intresserade av relationer, inklusive sexuella. Och här är föräldrarnas huvuduppgift att känna den fina linjen mellan barnets önskan att älska och nyfikenhet som orsakas av sexuell attraktion. Även om man inte vet en tonårs avsikter är det bättre att säkra det och förklara vilka följder som kan genomföras genom experiment av sexuell natur. Det är till exempel nödvändigt att säga att promiskuösa sexuella relationer kan drunkna behovet av kärlek och göra en tonåring olycklig för livet.

Problem i en tonårs liv är oundvikliga. Och bara i din makt, kära föräldrar, för att underlätta barnets sökning efter sig själv och hjälpa till att övervinna dessa problem. Oavsett hur ungdomen bete sig, innan han straffar honom, står i hans ställe och försöker förstå hur svårt det är för honom under denna period. Låt inte genast, men barnet kommer att uppskatta ditt stöd och kommer att vara tacksam för dig under resten av ditt liv.