Myofascial massage

Myofascial massage anses vara ett alternativ till att skärpa kirurgiska operationer. Tänk på när en massage visas och huruvida den är riktigt effektiv.

Myofascial massage - vad är det?

Förfarandet är en effekt på hudens djupa lager. Massören behandlar 11 myofasciala meridianer - de så kallade anatomiska tågen. Dessa linjer passerar symmetriskt genom hela kroppen, förenar de olika, det verkar, delar av kroppen i en enda helhet. Till exempel sträcker sig den bakre ytlinjen från sålen till de superciliära bågarna. Genom att agera på vissa områden kan en kvalificerad mästare positivt påverka patientens kroppstillstånd.

I synnerhet kan du uppnå:

Naturligtvis tar behandling med denna typ av manuell behandling tid. Dessutom har få mästare egen teknik för myofascial kroppsmassage. Det bör också komma ihåg att proceduren har kontraindikationer:

Det rekommenderas inte att utföra en massage om en person under de närmaste dagarna genomgår en kemisk peeling.

Myofascial ansiktsmassage

Kvinnor som har genomgått förfarandet noterar ett högt positivt resultat. I denna massage behöver du inte använda några droger. Befälhavaren arbetar med sina nakna händer. Förfarandet rekommenderas enligt följande:

Med hjälp av myofascial massage kan du bli av med den andra hakan.

Ansiktsyta behandlas enligt följande schema:

  1. Först rengörs ansiktet av smink och appliceras på talkytan.
  2. Mästaren knådar ytan på muskelvävnaden.
  3. Då vrider han huden i hakans och öronens zon, masserar auriklarna med tummarna, knådar kindbenen och pannzonen.

Det är värt att notera att proceduren kräver tålamod - det finns små smärtsamma förnimmelser. Men föryngring är bokstavligen inför våra ögon.

Myofascial huvudmassage syftar också till att förbättra ansiktets tillstånd. Påverkar sänkshjälmen och lindrar spänningen i hårbotten, huvudet avlägsnar hudens veck i pannan.

Myofascial ryggmassage

Denna procedur bör utföras av en person med medicinsk bakgrund. I annat fall kan massage påverka ryggradens funktionalitet negativt.

Förfarandet börjar med massagen av livmoderhalsområdet, gradvis nedåtgående till lumbosakral divisionen. Det är önskvärt att patienten under massage gör långsam andning och utandning.

Med hjälp av myofascial massage kan du bli av med smärta, öka flexibiliteten i ryggraden och förbättra blodflödet.

Om det är möjligt att kontakta en kvalificerad läkare som vet tekniken för myofascial massage, kan du bli av med följande patologier:

Man tror att författaren till myofascial massage är den tyska ideologen Rolfe Ide. Men dess utveckling skulle vara omöjlig utan läran om myofasciala meridianer, som kom med tekniken för gammal kinesisk djupmassage. I vilket fall som helst kan ett modernt förfarande som bygger på östlig visdom låta någon kvinna sätta sig i ordning utan att tillgripa tjänster av plastikkirurger.