Aching tillbaka, ger i benet

Nyligen blir ungdomar allt oftare till specialister om ryggsmärta hos olika lokaliseringar. Många läkare associerar detta med bristen på rörlighet som är inneboende för stadsbor som arbetar på kontoret och går vidare på bilar. Detta sätt att leva ökar risken för olika sjukdomar i muskuloskeletala systemet, men inte alltid orsaken till sådan smärta kan associeras med ryggraden. Låt oss överväga mer noggrant varför nedre delen kan göra ont och samtidigt ge (bestråla) mot benen.

Uppnå låg rygg, ger i foten skäl

Smärta syndrom, som gör ont i ryggen, ger i benet, kan ha olika intensitet och karaktär, vara akut och kronisk. Så, patienter kan klaga på att bränna, dra, värka, skjuta smärta, ge till skinkan, låret, shin, foten. I detta fall kan följande noteras i olika fall:

Mot bakgrund av detta smärtsyndrom, vetenskapligt kallad lumboschialgia, observeras ofta andra symtom:

Följande faktorer kan ge upphov till lumbosciagia:

Orsakerna till sådana smärtor, som är förknippade med ryggradssjukdomar, är ofta följande patologier:

Ryggsmärtor som ger upp benet, som inte är relaterade till ryggradsspatologierna, kan uppstå av följande skäl:

Behandling av ryggvärk i benet

I syndromet, som kännetecknas av att länden gör ont i benet, ordineras behandlingen efter diagnos och förtydligande av den sjukdom som ligger till grund för den. För detta ändamål:

Under den akuta perioden är allmänna överenskommelser i regel:

När smärtan sjunker kan behandlingen innefatta:

Balneologiska, reflexterapeutiska behandlingsmetoder ger en bra effekt. Om det inte finns något positivt resultat av konservativ behandling, kan kirurgi rekommenderas.