Temperaturen vid vilken skolan avbryts

Barn spenderar nästan hälften av dagsljuset på skolan, så för föräldrar är de stora förutsättningarna för ett barn att lära sig. Sanitära och hygieniska indikatorer och belysning för barns hälsa och immunitet spelar en stor roll. Funktionerna i barnets kropp är sådana att även den minsta förändringen i mikroklimatet återspeglas i termoregulering. Det är därför skolbarn måste säkerställa lämplig temperatur och komfort. Om temperaturregimen i skolan inte uppfylls ökar värmeffekten hos den växande organismen, vilket leder till kylning, och i en sådan situation och i katarralsjukdomar är den inom räckhåll.

Sanitära normer

Mikroklimatet i vilket rum som helst beror på lufttemperaturen, dess fuktighet (relativ) och rörelsens hastighet. Om de två sista indikatorerna är lätta att justera, beror temperaturen på inomhusluften i skolorna på ett antal faktorer. Den viktigaste faktorn är värmeöverföringen av värmesystemet. Om skolan är ansluten till ett centralvärmesystem, så är allt som förvaltningen av en utbildningsinstitution kan göra, att installera radiatorer med hög effektivitet. För att upprätthålla lufttemperaturen i skolan är högkvalitativa dubbla rutor och täta dörrar också till hjälp. Om dessa åtgärder inte hjälper, rekommenderas att hålla en temperaturlogg i skolan. Resultaten av dagliga mätningar kan presenteras för värmeförsörjningsorganisationen.

Enligt gällande standarder är skolans närvaro möjligt vid följande temperaturregim:

Om lägsta temperaturen i skolans lokaler är under normala är avskaffandet av klasser den enda möjliga lösningen.

växlingar väder

Temperaturen i skollokalerna kan inte bara bero på temperaturen utanför fönstret. Även de bästa kvalitetens fönster och dörrar kommer inte att sparas från förkylningen, om vintern däckar på gatan. Svåra frost är ofta en anledning till den officiella avbeställningen av anställning. Lämpliga standarder har utvecklats i CIS-länderna. Så, temperaturen vid vilken skolor avbryts är från -25 till -40 grader. Dessutom värdet av vindhastighet. Om det är mindre än två meter per sekund, avbryts träningssessionerna vid följande temperaturregim:

Vid högre vindhastighet är villkoren för avbokning följande:

Vid extrema lufttemperaturer, ovanliga för specifika regioner, lokala tv-kanaler, radio och tryckmedia informerar allmänheten om stängning av skolor. Men det bästa sättet att lära sig om klasserna avbryts i skolan är ett telefonsamtal till klassläraren.

I slutändan bör föräldrarna styras av sunt förnuft. Om gatan är en bitter frost och att gå till skolan blir ett extremt test, bör du hoppa över klasser även om de inte är officiellt avbrutna. Det är lättare att undervisa ett barn med träningsmaterialet i hans frånvaro än att behandla honom från hypotermi och utarbeta en sjuklista i kliniken för att inte få en anmärkning från ledningen på jobbet.