Hur man väljer en barnsäng för en nyfödd?

En barnsäng är det viktigaste elementet i möbler som unga föräldrar behöver köpa. Det är mycket viktigare än en barnvagn, eftersom det är i spjälsängen som den nyfödda kommer att spendera mestadels. Innan du väljer en spjälsäng för en nyfödd, är det viktigt att studera deras typer, egenskaper och material av tillverkning.

Den typ av barnsäng att köpa för en nyfödd bör inte bestämmas baserat endast på priskriteriet. Priset anger inte alltid kvaliteten på barnsängen. Dessutom är ju mer kända varumärket desto mer kvalitet och säkert blir sängen för barnet eller barnet.

Spjälsängsstorlek för nyfödda

Sängen för de yngsta behöver inte vara stor, men om du tillåter kvadratmeter bostadsyta kan du välja en säng och mer med förväntan att barnet så småningom kommer att växa. Typiskt för nyfödda barn passar sängar med dimensioner av 120 cm vid 60 cm. Men storleken på barnsängar för nyfödda kan vara 60 cm långa (det gäller framförallt vaggar) till 180 cm. Det är viktigt att komma ihåg att för icke-standardiserade storleken på denna typ av möbler är extremt svårt att hämta sängkläder.

Typer av sängar för de minsta

Många typer av sängar har utvecklats för småbarn.

  1. Pendlar-pendlar för nyfödda, till exempel utrustade med en speciell mekanism för svängning, hjälper till att snabbt vagga barnet. En pendel som lätt kan manövreras kan ge tvärgående eller longitudinell svängning.
  2. Vaggan är idealisk för spädbarn, eftersom den är lätt att flytta, den har liten vikt och liten storlek, det gör det enkelt att lulla ett nyfött barn.
  3. Transformator är den typ av sömn som kombinerar funktionerna i en säng, skötbord och / eller bröstkorg. Typiskt är transformatorn lämplig även för förskolebarn eller barn i grundskolan, eftersom det med tiden kan om nödvändigt ändras.
  4. Spjälsängen är vanligtvis hopfällbar och perfekt för resor. Den är gjord av speciellt tyg med användning av metall och plast. Det är väldigt lätt att ta hand om sådana möbler. Dessutom är det multifunktionellt.
  5. Barnsängar för nyfödda med baldakin ser väldigt trevligt ut, men de är en extra dammsamlare i rummet. Baldakin är viktigt att rengöra regelbundet.

Om du inte kan bestämma vilken säng som är bäst för en nyfödd, välj en klassiker - en säng på fyra ben med stötar längs omkretsen. Det kan representeras i en mängd olika variationer. Närvaron av en bilvägg, möjligheten att byta bottenivå - de otvivelaktiga fördelarna med vilken modell som helst.

Spjälsäng för nyfödda egna händer

De bästa barnsängarna för nyfödda är de som passar barn i storlek, trygg, miljövänlig och bekväm för föräldrar. När de modeller som presenteras i affärerna inte kombineras i en möbel, kan du försöka bygga en säng för barnet med egna händer. För att göra detta behöver du långa och korta balkar för Kaskas, runda träskivor, MDF-plåtar för botten och bakväggen, spikar eller träklämmor för att fästa ramen till varandra. Om du vill säkerställa rörligheten för tillverkade möbler behöver du också specialhjul.

Layouten på barnets säng kan lätt hittas. Det viktigaste är att välja det alternativ som ska vara så säkert och begripligt som möjligt. Efter montering krävs en säker lackbehandling. Du kan också kreativt utforma designen så att den lilla mannen var intresserad av att vara inuti den.